Slovenija
1 ogledov

Novinarji Maga: Prpiča naj odpokličejo iz NS

Žurnal24 main
Novinarji Maga so v izjavi, s katero so se odzvali na današnjo izjavo Izvršilnega odbora (IO) Aktiva novinarjev Dela, IO tega aktiva znova pozvali, naj člana nadzornega sveta Dela Tomaža Prpiča javno pozove k odstopu.

Magovi novinarji so nezadovoljni. © iStockphoto

 
Magovi novinarji svet delavcev kot organ, ki je Prpiča postavil v nadzorni svet, pozivajo, naj odpokliče Prpiča. IO aktiva je sicer v današnji izjavi Prpiča in še enega člana nadzornega odbora Vesa Stojanova pozval, naj v nadzornem odboru ne podpreta kandidata za odgovornega urednika Maga, ki ne bi imel podpore njegovega uredništva.

"Prpič je izdal zaposlene"
Kot pišejo novinarji, je že znano dejstvo, da Prpiča ni postavil aktiv, temveč svet delavcev, ki mu predseduje Veso Stojanov, Prpič pa je njegov podpredsednik. "Prpič na seji nadzornega sveta Dela, na kateri so izbirali med prijavljenimi na farsični javni razpis za odgovornega urednika Maga, kljub jasno izraženi javni podpori vseh novinarjev Maga sedanjemu vršilcu dolžnosti odgovornega urednika Silvestru Šurli ni glasoval zanj, s čimer se je namesto na stran zaposlenih postavil na stran predstavnikov kapitala – lastnika Dela Pivovarne Laško – in podprl Stojanova, ki je tako kot on član nadzornega sveta," pišejo novinarji.

Ker je Prpič s tem po njihovem mnenju nečastnim dejanjem izdal zaposlene – novinarje Maga, ki bi jih moral kot njihov predstavnik v nadzornem svetu zastopati, novinarji svet delavcev pozivajo, naj Prpiča "nemudoma odpokliče iz nadzornega sveta" .

Novinarji Maga – Igor Kršinar , Brigite Ferlič Žgajnar , Nenad Glücks , Biserka Karneža Cerjak in Silvester Šurla – pozdravljajo poziv IO aktiva predstavnikoma zaposlenih v nadzornem svetu, naj pri odločanju o imenovanju novega odgovornega urednika Maga glasujeta skladno z voljo novinarjev Maga in ne podpreta kandidata, ki ne bo prejel podpore uredništva. Prav tako pozdravljajo njegov poziv nadzornemu svetu za vnovičen razmislek o tem, ali je smiselno, da za novega odgovornega urednika imenuje kandidata, ki ga uredništvo v svojih izjavah tako odločno zavrača.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.