Slovenija
31208 ogledov

Novo glede nesreče med tovornjakoma vkleščenega avta

Novice: Nesreča na južni obvoznici Dolenjskanews.com
Policija je objavila podrobnosti ponedeljkove popoldanske nesreče na ljubljanski južni obvoznici.

V prometni nesreči na ljubljanski obvoznici pri izvozu Rudnik v smeri proti Primorski so bili okoli 15. ure v naletnem trčenju udeleženi vozniki treh tovornih in enega osebnega vozila. Dve osebi sta huje poškodovani, ena od njiju je v življenjski nevarnosti, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Do nesreče je po podatkih policije prišlo, ker je voznik tovornega vozila s priklopnikom pri vožnji po desnem prometnem pasu v smeri Kozarij zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil pred njim. Ta je zmanjšal hitrost zaradi razmer v prometu. Ob trku ga je odbilo naprej, pri čemer je trčil v osebni avtomobil pred njim. Tudi osebno vozilo je odbilo, tako da je trčilo v priklopnik spredaj stoječega tovornega vozila.

Povzročitelj prometne nesreče in voznik osebnega vozila sta se v nesreči huje poškodovala. Slednji je po podatkih PU Ljubljana v življenjski nevarnosti. Obe osebi sta bili prepeljani v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Vozniki tovornih vozil so bili tujci v tranzitu, voznik osebnega vozila pa slovenski državljan.

Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik in tožilec. Policija sicer še vedno nadaljuje z ogledom in zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Južna ljubljanska obvoznica je zaradi nesreče še vedno zaprta. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico, piše na spletni strani Prometno-informacijskega centra.

Posnetek posledic nesreče je objavil portal Dolenjskanews.com:

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • h4ck3r 10:22 28.junij 2022.

    Utrujenost? Telefon? TV? Saj je iz slike razvidno, da ni šlo samo za prekrtako varnostno razdaljo ampak orng nalet. Sicer pa bi kazni za profesionalne voznike morale biti še višje...pa ne sedaj koliko so plačani in ostale floskule, tile imajo ...prikaži več še večjo odgovornost za življenja ostalih v prometu.

  • MK 08:31 28.junij 2022.

    žurnal nehajte objavljat slike prometnih nesreč.... pizda no... kaj če bi bil v tem avtu tvoj oče... cela Slovenija krvosesov pa se napaja na razbitinah in s telefoni fotka nesrečo.... pa koji KURAC TI BODO POSNETKI NESREČE.... ČE HOČEŠ VIDET ...prikaži več TRUPLO PRIDI k meni, ti dam šus v glavo pa se glej budala jedna.... majku vam nabijem, kje je kultura????????????

  • pofukanavlada22 07:43 28.junij 2022.

    to tej kamjonisti za jim jebat mater