Slovenija
27 ogledov

Novo leto – nove cene

Green Dragonsi so lani razgrnili velik transparent Nov dom – nov začetek. Z novi Žurnal24 main
Stožice. Deset dni pred nadaljevanjem sezone najemnina za stadion ni določena. Za dvorano znaša 12 tisočakov.
7.200 evrov več bo moral ACH plačati za najem dvorane v Stožicah v primerjavi s Tivolijem.

Nogometaši Olimpije bodo čez deset dni v Stožicah v prestavljeni tekmi prve lige gostili Rudar, koliko bodo morali plačati za gostiteljstvo, pa ne vedo, ker se z Zavodom Tivoli še niso dogovorili o višini najemnine za stadion. Ta bo zagotovo višja kot 950 evrov, kolikor je NK Olimpija plačevala v jesenskem delu prvenstva.

Ta cena je veljala do konca lanskega leta. Zdaj se pogovarjamo za letošnje in verjamem, da bomo našli skupni jezik,” meni Sanel Konjević, direktor NK Olimpija, ki je bil s prejšnjo ceno seveda zadovoljen. Roman Jakič, direktor Zavoda Tivoli, ki upravlja objekte v Stožicah, pa pravi, da so v Olimpiji že prej vedeli, da s to ceno ne morejo pokriti niti osnovnih stroškov, zato se zdaj dogovarjajo za novo.

Dražje evropske tekme
V odbojkarskem klubu ACH Volley pa že vedo, da bodo morali v tej sezoni za tekmo Lige prvakov v dvorani Stožice plačati deset tisoč evrov in še dva tisoč evrov davka. Pred tem so v Tivoliju in lani v Stožicah plačevali štiri tisoč evrov brez davka.

Ponudniku je seveda v interesu, da dobi čim višjo ceno, nam kot najemniku pa, da dobimo čim nižjo, tako da nikoli ne moremo biti popolnoma zadovoljni,” menijo v ACH Volleyju, v RK Krim Mercator pa pravijo: “Točnega podatka o strošku najema dvorane za tekmo še nimamo, saj so nam na Zavodu Tivoli zagotovili, da bomo podatke z veljavnim cenikom prejeli v naslednjem tednu.”

Jakič je potrdil, da bo najemnina za evropske tekme 12 tisoč evrov, medtem ko bo KK Union Olimpija za tekme Lige NLB plačeval manj, od pet do sedem tisoč evrov. Pri tem gre za nekomercialne cene, medtem ko morajo organizatorji koncertov, športne zveze in drugi za to plačati 30 tisoč evrov.

Tri milijone evrov več
Zavod Tivoli je sicer lani po Jakičevih besedah posloval s “pozitivno ničlo”, zaključni račun pa bodo na seji sveta zavoda obravnavali konec februarja.

Do zdaj je bil proračun zavoda okoli šest milijonov evrov, letos, ko bodo vse leto upravljali tudi Stožice, pa bo okoli devet milijonov. Mestna občina Ljubljana bo prispevala okoli 30 odstotkov, približno toliko, kolikor je zavodu namenila lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.