Slovenija
1120 ogledov

Novo mesto: Iztiril vlak, dve osebi poškodovani

pri Novem mestu iztiril vlak
1/2
Dolenjskanews.com
V torek zvečer je pri Novem mestu iztiril vlak. Dva potnika so morali prepeljati v bolnišnico.

Ob 21.25 je med postaja Birčna vas in Uršna sela na železniški progi med Metliko in Ljubljano iztiril vlak. Razlog za nesrečo je podrto drevje, ki je bilo zunaj progovnega pasu in je padlo na železniško progo. V času nesreče je bilo na vlaku sedem potnikov, strojevodja in dva sprevodnika. Dva potnika sta bila lažje poškodovana in so ju prepeljali v novomeško bolnišnico.

Po prvih ugotovitvah ogledne skupine Sektorja za kriminalistično policijo PU Novo mesto se je nesreča zgodila okoli 500 metrov pred železniško postajo Birčna vas. Po prvih zbranih obvestilih naj bi strojevodja na tirih opazil podrto drevo in z aktiviranjem zasilne zavore poskušal vlak ustaviti, vendar je krmilni voz vlaka kljub temu trčil v drevo, vlak pa je iztiril. 

pri Novem mestu iztiril vlak | Avtor: Dolenjskanews.com Dolenjskanews.com

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so gasilci iz Novega mesta, Šmihela in Stranske vasi pregledali kraj dogodka ter s tehničnim posegom vstopili v prevrnjeni vagon. Nepoškodovane osebe so prepeljali do Novega mesta, poškodovane pa na kraju oskrbeli in prenesli do ceste. Reševalci so jih prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Železniška proga Metlika-Ljubljana bo do odprave posledic nesreče zaprta, za potnike bo organiziran nadomestni avtobusni prevoz.

V Slovenskih železnicah so sicer zatrdili, da na železniški progi Metlika-Ljubljana redno odstranjujejo drevje, ki se nagiba nad železniško progo. To so zaradi težkih vremenskih razmer nazadnje očistili v torek ob 18. uri.

Sicer pa so so zaradi težkega snega v torek večkrat zapirali več železniških prog, med drugim tudi progo med Borovnico in Logatcem, kjer je zapadlo do 20 centimetrov novega težkega snega, so še zapisali v sporočilu za javnost.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • malarin 09:53 18.januar 2023.

    Služba ki je zadolžena za vzdrževanje okolice želežniških tirov, je kriva in to je treba sedaj taakoj primerno nagradit. Tolk poškodovanih ljudi, materijala, izguba časa . . . Draga moja SLOVENIJA, zbudi se ! ! ! Kaj bi šele blo, ...prikaži več če bi padlo 20 cm ( dvajset centimetrov) snega naenkrat. To bi bila katastrofa po celi Sloveniji . . . Poglejte okoli sebe, na ceste štrlijo veje, drevesa . . . Porazno ! ! !

  • uri2 08:34 18.januar 2023.

    24ur piše, da ni poškodovanih, vi pišete, da sta dve osebi poškodovani... 😁😁. Komu verjet? Novinarske 🦆.

  • Toma 07:56 18.januar 2023.

    Ha, ha! Sneg je presenetil tudi želežnico!