Slovenija
50668 ogledov

Novo o brutalnem napadu 15-letnika: Oglasil se je oče zabodenega fanta

Nož Profimedia Fotografija je simbolična.
V Mariboru je 15-letnik v petek napadel 17-letnika in ga z ostrim predmetom hudo poškodoval.

Okoli 22.30 ga je v parku pri Kulturnem centru Pekarna večkrat zabodel. Po napadu je pobegnil, na policijsko postajo so ga pripeljali starši. Po informacijah Večera šele po tem, ko je mati osumljenca oprala oblačila, ki jih je nosil v času napada.

Poškodovani 17-letnik je bil v soboto v življenjski nevarnosti, danes zjutraj pa je njegov oče medijem sporočil, da se je sinu kljub hudim poškodbam, predvsem vranice, obrnilo na bolje. "Saturacija je zgledna, pljuča niso predrta," je zapisal v pismu, nabitem s čustvi, ki ga je naslovil na očeta osumljenega 15-letnika, poroča Večer.

Policija zaradi zaščite mladoletnikov o dogodku ne razkriva skoraj ničesar, po poročanju Večera pa iz pisma očeta hudo poškodovanega mladoletnika pa izhaja, da je krvavemu zločinu botroval spor zaradi telefona. 

"Ta petek je moj 17-letni srednješolec odšel čez reko na koncert nekega progresivnega banda v center alternativne kulture. Pred vhodom v klub je komuniciral prek starega prestižnega mobitela, na katerem je bilo prejšnji teden zamenjano steklo in je verjetno zato dajal videz nove naprave. Moj sin je v roki držal telefon, tvoj nož. Zahotel si je to 'frdamano' napravo in je sklenil, da jo bo vzel. Moj sin se je temu uprl in zdaj leži na intenzivni negi s preluknjano vranico in naj ne naštevam," je razkril ozadje napada in njegove posledice.

Stanje mladoletnika je še vedno resno, a po besedah njegovega očeta okreva, kar ta pripisuje sinovi dobri kondiciji. 

"Neizmerno sem hvaležen za njegovo odločitev, da je začel zahajati v telovadnico in da se ne predaja malodušju, saj se je pokazalo, da rezilo težje prodre skozi napeto mišico, prepojeno z adrenalinom, kakor skozi maščobo," je oče žrtve neposreden v svojem pismu. Petnajstletniku, ki je stregel po življenju njegovega sina, je oprostil. 

"To je civilizirano in tako nas uči vera," je sporočil očetu storilca in se mu zahvalil, da je svojega sina pripravil do tega, da se je sam predal policiji, še piše Večer. "To vam štejem v velik plus," mu je napisal v pismu, za konec pa mu položil na srce: "Prosim te, sporoči svojemu sinu, naj poskuša biti boljši človek in da ni vse 'bling bling'. Življenje je vredno več kot 400 evrov."

Komentarjev 16
  • kapibara1 11:54 04.oktober 2022.

    Cena življenja v cifrah: "Zvezni statistični urad v Nemčiji je objavil študijo o družinskih izdatkih za otroke in izračunal, da povprečna poraba staršev z otrokom do 18. leta znaša okoli 150.000 evrov. Stroški za otroka so razdeljeni v tri starostne ...prikaži veče skupine: od nič do šest let, od šest do 12 let in od 12 do 18 let, piše Fenix Magazine. " - https://cekin.si/novice/potrosnik/stroski-za-otroka-koliko-stane-otrok.html

  • stromar 10:10 03.oktober 2022.

    Naj se pozdravi, življenje je res nedotakljivo, če bi bil moj otrok žrtev ne vem kaj bi naredil, nisem čisto siguren, če bi se lahko zadržal, da ne bi bila pravica iz teme

  • Majazmaja 09:59 03.oktober 2022.

    Oče skoraj umorjenega otroka je človek v največjem pomenu besede.