Slovenija
40559 ogledov

Novo o krutem zločinu v Kopru: Hčer ustrelil pri dvigalu, nato ...

Novice: Pri nas. Streljal v avto. Reševalni pas/Twitter
28-letnica se zdravi v UKC Ljubljana.

Vodja Sektorja kriminalistične Policije PU Koper Primož Ogrinc je danes v izjavi za javnost predstavil podrobnosti o nedeljskem poskusu uboja in samomora v Kopru. 

V nedeljo ob 13.37 popoldne se je na Policijo obrnil občan, ki je sporočil, da je v stanovanjskem bloku na Krožni cesti v Kopru slišal več pokov. Policisti so na kraju dogodka našli dve poškodovani osebi in strelno orožje. 79-letnik je bil odpeljan v izolsko bolnišnico, kjer je kasneje umrl. Njegova 28-letna hči, ki sicer biva v Švici, je bila prav tako prepeljana v bolnišnico s hujšimi poškodbami.

Po prihodu nujne medicinske pomoči sta bila oba odpeljana v izolsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima ženska poškodbo na levem licu, je pojasnil Ogrinc.

Ustrelil jo je v levo lice

Nadaljnja preiskava je pokazala, da je 28-letnica s partnerjem v Kopru preživljala nekaj dni pri svojem očetu. Včeraj, ko sta zapuščala stanovanjski blok, jo je oče pospremil do vrat. Medtem ko je partner zlagal prtljago v dvigalo, mu je ta pridržala vrata dvigala. Ko se je dvigalo pričelo spuščati, je v nekem trenutku oče s pištolo manjšega kalibra ustrelil svojo hči v levo lice. Po dejanju si je storilec sodil sam.

Preiskava je pokazala, da tretjih oseb na kraju dogodka ni bilo. Partner 28-letnice je po strelnih pokih stekel proti šestemu nadstropju stanovanjskega bloka, pri čemer je v četrtem nadstropju srečal svojo partnerko, ki se je ranjena spuščala v stavbi, in ji pomagal do prihoda nujne medicinske pomoči.

28-letnica se trenutno zdravi v UKC Ljubljana, njeno stanje je stabilno. Policija je z njo vzpostavila komunikacijo preko sporočil, saj zaradi strelne rane ni bila zmožna govoriti.

Policisti so ugotovili, da 79-letnik, ki se je prav tako pred kratkim vrnil v Koper, ni imel orožnega dovoljenja. Motiv dejanja je zaenkrat neznan. Kot je dodal Ogrinc, oče v svojih ravnanjih ni nakazal svoje namere. Družina še nikoli ni bila obravnavana s strani Policije, prav tako včeraj ni bila zaznana kršitev javnega reda in miru.

Poročilo bo podano okrožnemu državnemu tožilstvu v Kopru.

dezurni@styria-media.si

Novice: Policija preiskava policijski trak Slovenija Koper: Poskušal ubiti svojo hčer, nato pa še sebe
Komentarjev 10
  • bljitva 13:43 30.maj 2022.

    tole je izkrivljen članek, oziroma ste namerno izpustili en del sicer neuradnih a zanesljivih informacij...Po naših neuradnih podatkih naj bi pred stanovanjem oziroma na hodniku v šestem nadstropju streljal 79-letni Dušan Bakan, ki se je pred kakšnimi osmimi tedni iz ...prikaži večz Švice preselil v Koper, hčerka pa naj bi se iz Švice preselila k mami v Bosno. Od tam je menda prispela na obisk, spremljal pa jo je njen novi partner iz Bosne, s katerim je očeta tudi spoznala.

  • bljitva 13:38 30.maj 2022.

    čefurska posla...

  • Avatar Leon
    Leon 13:25 30.maj 2022.

    V Sloveniji je očitno ,da psihični bolniki niso pod nadzorom kar je bilo čutiti posebno zadnji dve leti .