Slovenija
13106 ogledov

Okužbo potrdili še v dveh občinah, je vaša med njimi...

Koronavirus v Sloveniji Epa
Virus je po novem že v 145 slovenskih občinah, kar je 68 odstotkov vseh slovenskih občin.

V Sloveniji so še vedno občine, do katerih virus sploh še ni prišel. "To lahko postane nek princip regionalnega sproščanja, kot ga predlagajo nekatere države in naddržavne institucije," je na včerajšnji novinarski konferenci dejala vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović, ki nas je med drugim ljudi pozvala, naj dobro premislimo o potrebi obiskov v času praznikov. "Treba je zdržati še kak teden ali dva," je dejala.

V zadnjih 24 urah je zaradi covid-19 umrlo pet ljudi. Zdravstveno osebje je v zadnjih 24 urah na novi koronavirus testiralo 1232 oseb, novih pozitivnih primerov je bilo 28.

Še dve novi občini

Krivulja se namreč mora obrniti navzdol, tudi pri občinah, kjer so okužbo z novim koronavirusom do konca dneva v petek potrdili v dveh občinah več. Virus je trenutno v 145 slovenskih občinah, kar je 68 odstotkov vseh slovenskih občin, po dva ali primera pa v 102 občinah (v petek 99).

Tokrat je najbolj, za 6, poskočilo število okuženih v Ljubljani, v Ljutomeru, kjer je žarišče okužbe v domu upokojencev, imajo tri okužbe več, v Šmarju pri Jelšah dva, v Metliki enega... 

Nijz objavlja tabelo s prikazom števila novih in skupnih potrjenih okuženih po občinah stalnega prebivališča za 9. april. Zaradi stalnega epidemiološkega preverjanja se lahko posamezni podatki spremenijo. Preverite, če je na seznamu tudi vaša občina. 

 | Avtor: NIJZ NIJZ

Do 10.4.2020 do 24. ure je bilo opravljenih 34.279 testiranj*, od tega je bilo 1199 pozitivnih testov. "Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, gre za 1188 oseb. Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, štiri osebe pa so testiranje opravile v tujini," sporočajo z Nacionalnega inštututa za javno zdravje ( NIJZ). Med covid-19 pozitivnimi je 532 moških in 656 žensk.

  • Na Kliniki za infekcijske bolezni UKC Ljubljana je danes hospitaliziranih 40 bolnikov z virusom COVID 19, od tega 27 bolnikov na odraslih oddelkih in 13 v intenzivni enoti.

  • V SB Celje so imeli ob 8. uri zjutraj hospitaliziranih 18 pacientov, od tega 7 oseb v enoti intenzivne terapije. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.