Slovenija
17081 ogledov

Novo opozorilo vremenoslovcev

Vročina - Španija EPA
Poglej, kako je včeraj tepla narava. Danes pred nami težke ure.

Vremenarji Agencije za okolje RS so izdali novo opozorilo; medtem ko je opozorilo v prejšnjih dneh veljalo predvsem za območje Primorske in večja mesta, so ga danes razširili: "Do petka bo po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev."

Že ob 7. uri zjutraj se je živo srebro povzleoo na 21 stopinj v Portorožu in Ljubljani, v Novem mestu in Cerkljah ob Krki so jih takrat namerili 20, 19 v Murski Soboti in Novi Gorici.

Najvišje dnevne temperature danes bodo od 30 do 35 stopinj Celzija, pretežno jasno bo, čez dan bo pihal večinoma šibak veter južnih smeri. Neviht za danes vremenoslovci ne napovedujejo, te so se pojavljale včeraj, krajevno je prišlo tudi do močnejših nalivov, ki pa večjih težav k sreči niso povzročili.

Sončno in vroče vreme bo tudi jutri, v vzhodni polovici države lahko natane kakšna nevihta. Tudi jutri bodo temperature do 35 stopinj. Več neviht bo v petek, ko bo čez dan sicer večinoma sončno in vroče, popoldne ali zvečer se bodo začele pojavljati popoldne, nevihte se bodo nadaljevale v noč. V soboto čez dan bodo krajevne padavine ponehale. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Osvežilo se bo.

strela nevihta Tragično Svet Spet smrti zaradi udara strele

Napoved do prihodnjega četrtka

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Prva vremenska fronta nas bo prešla v noči na soboto, druga pa predvidoma naslednji torek. V nedeljo in ponedeljek bo predvidoma suho vreme, s temperaturami okoli 30 stopinj Celzija.

Od torka naprej se bo verjetnost za padavine povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od srede večinoma pod 30 stopinjami.

vročina Zdravje Napake, ki jih najpogosteje počnemo ob vročini Vreme: Tudi danes vroče, a tudi danes nevihte - Vročina Vreme Slovenija Vročina še ni vse, prihaja še ta tegoba

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.