Slovenija
15 ogledov

Novo študijsko leto, novi prostori

Poslopje nekdanje Mercatorjeve trgovine na Gregorčičevi ulici naj bi že jeseni z Žurnal24 main
Fakulteta za uporabne družbene študije. V štirih letih delovanja se je v mestu dobro prijela.

Objekt je za naše potrebe idealen,” je o prostorih nekdanje Mercatorjeve trgovine na Gregorčičevi ulici, kamor naj bi se do začetka prihodnjega študijskega leta preselila Fakulteta za uporabne družbene študije (Fudš) v Novi Gorici, včeraj povedal prodekan za raziskovalno dejavnost Borut Rončević.

Fudš ima svoj sedež trenutno v prostorih tako imenovanega Kremlja na Kidričevi ulici; predavanja za vse tri študijske programe, ki jih zdaj izvajajo, pa potekajo v prostorih srednje ekonomske in trgovske šole ter v dijaškem domu.

Rončević je dodal, da je nakup objekta v končni fazi, o znesku investicije, ki naj bi jo pokrili sami, pa še ni želel govoriti. Na 780 kvadratnih metrov bruto površin bodo uredili eno večjo in tri manjše predavalnice, knjižnico, računalniško učilnico in kabinete za predavatelje.

V novem objektu se bodo tako odvijala vsa predavanja in raziskovalno delo. Prav to naj bi bila velika odlika Fudša, kjer je, tako Rončević, vsak predavatelj tudi 
raziskovalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.