Slovenija
18860 ogledov

"Verjamemo, da bomo čez 14 dni nekatere ukrepe lahko sprostili"

Covid-19, Slovenija, Ljubljana Epa Covid-19, Slovenija, Ljubljana
Vlada podaljšala ukrepe za omejevanje epidemije koronovirusa, nekatere za sedem, druge za 14 dni.

"Vlada se je na predlog ministra za zdravje oziroma strokovne skupine za covid-19 odločila za podaljšanje ukrepov za omejevanje širjenja epidemije," je sporočila v. d. direktorice direktorata za zdravstveno varstvo na ministrstvu za zdravje Marija Magajne. 

Covid-19, UKC Maribor Slovenija Kacin objavil podatke: Končno malce spodbudne številke

Sklop paketov, v katerega sodijo tudi prepoved prodajanja in ponujanja blaga in omejitev zbiranja ljudi na največ šest, je vlada podaljšala za sedem dni.

podaljšanje ukrepov covid-19 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Obevzno nošenje mask na prostem in v zaprtih prostorih ter ustavitev javnega potniškega prometa se podaljšuje za 14 dni.

podaljšanje ukrepov covid-19 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

"Čez 10, 14 dni bomo vsaj nekatere ukrepe lahko sprostili"

"Zavedati se moramo, da se sprejemi na oddelke in na intenzivne enote dogajajo z zamikom, danes so tako v bolnišnicah tisti, ki so bili pred desetimi dnevi okuženi. Zato lahko prirast v bolnišnice pričakujemo še nekaj časa. To so razlogi, da se ukrepi podaljšujejo," je poudarila Magajne. "Poskušajmo zdržati še nekaj dni, vsi skupaj verjamemo, da čez 10, 14 dni, bomo vsaj nekatere ukrepe lahko sprostili."

"Hitri test naj ne pomeni lažne varnosti"

Vlada je danes sprejela tudi odlok, s katerim se uvaja hitro testiranje zaposenih v zdravstvenih zavodih in domovih za starejše. "V primeru, ko s hitrim testom odkrijemo pozitivnega, je ta skoraj 100 odstotno pozitiven. Pomembno pa se je zavedati, da negativni test pomeni negativni rezultat v času, ko je bil bris odvzet, zato je pomembno, da ne daje lažne varnosti. Če ste bili v rizičnem stiku, ste lahko pozitivni zvečer ali jutri," je poudarila Magajne, ki mesto v. d. direktorice na dorektoratu ministrstva zaseda po odhodu Tine Bregant.

 

 

Komentarjev 27
  • Žurnalček 12:35 27.november 2020.

    Ajde da vas vidmo junaki na tipkovnici , kdo bi se od vas upal sprehoditi skozi tale dolgi hodnik . Eventualne prijave herojev za stolom sprejema dr. Begovićeva , ki vas bo zelo rada popeljala na sprehod mimo postelj . ...prikaži več Ogled vsak dan od 10-11 h ! Po končanem ogledu . brez zaščite- dobite medaljo za izkazani idiotizem ! https://www.24sata.hr/news/potresne-snimke-iz-kb-dubrava-svaki-udah-im-je-borba-za-zivot-730544

  • alibaba40 07:13 27.november 2020.

    tale portal, kot iz kakšnega filma, pacienti tolčejo z žlicami po mizi, pazniki pa potrpežljivo opravljajo svoje delo. tudi tukaj eni trije, štirje normalni, ostale karikature pa s svojimi komentarji in teorijami zarot zdravijo svoje frustracije. ne glede na članek ...prikaži več in vsebino, zmeraj isti komentarji....planet opic. opice se sicer razveselijo banane, sociopati si za neumnosti klikajo pluse. Ha,ha, kako malo je potrebno, da se jim polepša dan.

  • jakec1575 23:50 26.november 2020.

    super, ker se mi ze fuzla v lastni obcini. Še malo pa bom pripravljen placati kazen, samo zato, da vidim kak naravni rezervat ali morje.