Slovenija
21525 ogledov

Novo: To je vlada sprejela sinoči

Vlada na Brdu pri Kranju Vlada RS
Vlada je danes na dopisni seji sprejela nove odločitve, povezane z vstopom v Slovenijo.

Vlada je danes na dopisni seji sklenila, da se za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu (splošne izjeme) na kontrolnih točkah kategorije A na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet priznavajo tudi negativni rezultati PCR testa, če so bili izdani v Srbiji in Turčiji.

Spremembe odloka bodo začele veljati v sredo, veljale pa bodo najmanj do 16. maja, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Prejšnji teden je vlada na seznam držav, iz katerih priznavajo PCR teste, dodala Avstralijo, Novo Zelandijo, Kanado, Izrael in Rusijo. Pred tem pa so se priznavali PCR testi iz držav članic Evropske unije ali schengenskega območja, Združenega kraljestva ali ZDA.

Spremembe na rdečem seznamu držav

Vlada je prilagodila tudi seznam rdečih držav. Na seznamu držav članic EU ali schengenskega območja so spremembe pri Grčiji, Norveški in Španiji, črtani pa sta Malta in Portugalska. Na rdeči seznam tretjih držav pa je dodan Džibuti.

Potnike, ki pridejo iz držav ali območij na rdečem seznamu, morajo v karanteno na domu, razen če ob vstopu v Slovenijo predložijo negativni rezultat PCR testa, ki ni starejši od 48 ur, dokazilo o cepljenju proti covidu-19 ali pa dokazilo, da je oseba covid-19 prebolela pred manj kot šestimi meseci. Za to zadostuje tudi pozitivni PCR test, ki je starejši od 21 dni.

V karanteno na domu tudi ni treba določenim izjemam, ki so navedene v odloku.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • migi 09:35 04.maj 2021.

    hja...kdo pa še prihaja iz Džibutija pa Borkine Faso.....?Ukvarjajo naj se raje s cepljenjem,kjer jim vse polzi iz rok....ali pa jim je moto; Dajsmo se malo hecat!...Pokvarjenci kot kvargelj!