Slovenija
5475 ogledov

Novo v primeru zanemarjanja otrok v vrtcu Kengurujčki

zavod Kengurujčki
1/2
Saša Despot zasebni zavod za varstvo otrok Kengurujčki
Državno tožilstvo je v četrtek na preiskovalni oddelek Okrožnega sodišča v Ljubljani vložilo zahtevo za preiskavo v primeru Kengurujčki.

Policisti so januarja namreč ovadili 67-letnico zaradi suma zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja na škodo desetih otrok v zasebnem zavodu Kengurujčki.

zavod Kengurujčki Trpinčenje otrok Slovenija Kriminalisti zaključili preiskavo v Zavodu Kengurujčki

Posnetki spornega dogajanja v zavodu, kjer so varovali predšolske otroke, so v javnosti zaokrožili v začetku lanskega oktobra. Primer je sprožil tudi številna vprašanja o primernosti sistemske ureditve in nadzora.

zavod Kengurujčki Surovo ravnanje Slovenija Lastnica Kengurujčka razlaga, kaj je počela

V kriminalistični preiskavi so nato ugotovili, da je osumljenka nekatere otroke hranila na silo, pri pripravi na počitek pa jih povijala v rjuho. Osumljenka je med 1. oktobrom 2017 in 28. septembrom 2018 v zavodu, kjer so varovali predšolske otroke, opravljala dela varuške, čeprav za tako delo ni imela ustreznega strokovnega znanja in izobrazbe.

zavod Kengurujčki | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Osumljena je tudi tega, da je pri svojem delu huje kršila svoje dolžnosti s tem, da je z nekaterimi otroki neprimerno komunicirala, na primer nanje vpila in jih žalila. Nekaterim otrokom ni dovolila svobodne izbire, koliko bodo pojedli. Če so otroci hrano zavračali, jih je hranila na silo.

Pri pripravi na počitek pa je po ugotovitvah kriminalistov za nekatere otroke uporabljala neetične in strokovno nesprejemljive načine in metode, na primer povijanje otrok v rjuho.

Delovanje zavoda Kengurujčki je pod drobnogled vzelo tudi več inšpektoratov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • ales82 18:52 19.april 2019.

    Nič novega. Naslov zavaja s ciljem odpiranja rega zmazka Poden

  • Aro 13:29 19.april 2019.

    Najbolj enostavno je ugotoviti, da je "nekaj" hudo narobe!!! Kje pa so sedaj Tržna inšpekcija, Finančna inšekcija, Šolska inšpekcija. Kake inšpekcije od ministrstva za delo in socialno varnost in druge bučke, katerega naslova normalen državljan niti ne ve, se ne ...prikaži več izplača niti iskati, saj je to ministrstvo res opravilno nesposobno. Hvalabogu jim je sodišče vzelo opravilno sposobnost. kakor so delali, bog nas varji

  • Janez_53 13:25 19.april 2019.

    V tem članku je nov le naslov, drugo je že stokrat prežvečeno!!!