Slovenija
2363 ogledov

Novo: Velika iskalna akcija na Krvavcu, pogrešanega Klemna išče 250 ljudi

Reševalna akcija Maks Merela/Jamarska reševalna služba
36-letnega Klemena Musulina, ki je na območju Krvavca izginil minulo soboto, išče 250 policistov, gasilcev, gorskih reševalcev in vodnikov psov

Klemna iščejo že ves teden, a so se vse dosedanje akcije končale neuspešno.

Danes reševalcem delo otežuje še vreme, saj je na Krvavcu precej megleno.

Prvič v letošnji jeseni so se precej nizko spustile tudi temperature, zato psi težko iščejo morebitne sledi.

Na Krvavcu danes velja poseben režim, policisti so omejili gibanje, tam so le reševalci in družinski člani pogrešanega, ki Klemna iščejo na celotnem območju Krvavca, tudi na težje dostopnih območjih.

Klemen Musulin iz Trebnjega se je v noči na soboto s službene zabave sam peš podal s Krvavca v dolino. Razen telefona, ki so ga našli že v soboto in za katerega menijo, da ga je nekdo našel in odložil na mesto pod hotelom, niso našli ničesar drugega oprijemljivega.

Do popoldneva na Krvavcu velja začasna omejitve gibanja, zaradi pregleda območja je prepovedan dostop od spodnje do zgornje postaje žičnice Krvavec v širini 500 metrov levo in desno od gondole, greben nad Jezerci, Ambrož proti vrhu - zgornja postaja, spodnja postaja žičnice - vzhod proti Ambrožu ter Jezerci vzhod - do Kriške planine in grebena.

Ukrep policistov velja tudi za brezpilotne zrakoplove, daljinsko ali avtonomno vodena vozila ali druga primerljiva tehnična sredstva. Nevarnost proženja kamenja bo tudi na poteh, ki na Krvavec vodijo iz Kokre.

Več o akciji bo znanega konec dneva.

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 1
  • henrik09 14:41 17.november 2018.

    Vse to skupaj je total noro menormalni stroški dejansko za ponavljajoče tekanje po istih grmih kot so že. Počasi sumim da so izkoristili to izgubo tega otročička za svoje vaje reševanja in iskanja za kar ne bi dobili denarja če ...prikaži več ne bi "iskali " izginulega. Le s katerega fotelja se vam nekdo reži v pesti ??