Slovenija
88184 ogledov

NOVO: Vlada po dveh dnevih spreminja rumeni seznam

Zaprta meja znak Profimedia
Odločitev bo začela veljati v torek.

Vlada je na zeleni seznam epidemiološko varnih držav znova uvrstila Francijo in Češko z izjemo moravsko-šlezijske regije. Odločitev, ki jo je vlada sprejela na današnji dopisni seji, bo začela veljati v torek.

Francija in Češka sta bili skupaj s Hrvaško na t. i. rumeni seznam uvrščeni v soboto.

Kot so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje, je vlada odločitev sprejela po seznanitvi z oceno epidemiološke situacije Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Osebe, ki imajo stalno ali začasno prebivališče v državi na zelenem seznamu in prihajajo iz teh držav, lahko v Slovenijo vstopijo brez omejitev in karantene.

V skladu z odločitvijo vlade pa na rumenem seznamu ostaja moravsko-šlezijska regija na vzhodu Češke.

Iz držav ali upravnih enot držav na rumenem seznamu lahko brez karantene vstopijo v Slovenijo državljani Slovenije in tujci s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji, če prihajajo iz držav članic EU oziroma schengenskega območja.

Če predložijo dokazilo o lastništvu nepremičnine ali plovila, kjer so bivali, oziroma če predložijo originalni račun za plačilo nastanitve v teh državah ali pa uradni seznam posadke v primeru najema plovila, jim ni treba v karanteno. Če tega ne predložijo, se šteje, kot da prihajajo iz države z epidemiološko visokim tveganjem za okužbo s covidom-19.

Za druge osebe je ob vstopu v Slovenijo obvezna 14-dnevna karantena, razen če sodijo med katerokoli izjemo v 10. členu vladnega odloka o ukrepih na mejah za preprečitev širjenja covida-19.

dezurni@zurnal24.si


 

 
Komentarjev 18
 • Avatar Soffistessa
  Soffistessa 00:53 07.julij 2020.

  Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

 • andrej084 22:25 06.julij 2020.

  Sem bil poln optimizma, ko je ta vlada prevzela vodenje države. Nisem več, kje je zapora meje, kje je spremeba azilne zakonodaje, kje je ureditev pravosodja-ministrice se nisem videl na tv, pa kanalizacija Ljubljane, ....

 • Avatar Kimberley-Echo
  Kimberley-Echo 22:03 06.julij 2020.

  Zanima me, kako carinik oz. policist ve da je nekdo iz moravsko-šlezijske pokrajine? A to imajo kak šnel kurs iz geografije al' kako?