Slovenija
55143 ogledov

Vlada spremenila odlok glede nošenja mask

Maske Profimedia
Zaščitna maska pri izvajanju pouka športne vzgoje in pouku športa ni več obvezna.

Iz Urada vlade za komuniciranje RS so sporočili, da je vlada na večerni dopisni seji sklenila spremeniti Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 . "S predlaganima spremembama se določa, da zaščitna maska ni obvezna pri izvajanju pouka športne vzgoje in pouku športa." Ostale odločbe odloka ostanejo enake in se ne spreminjajo. Glede na epidemiološko situacijo se veljavnost odloka podaljšuje do 19. marca 2021, so še zapisali. 

"Če bi se v šolah število okužb zelo povečalo, bo treba "razpravljat in sprejet kakšne dodatne ukrepe". Pozornost je treba nameniti prevozom, higijeni rok in prezračevanju ter dosledo upoštevati priporočila NIJZ pri obšolskih dejavnostih," je na dopoldanski novinarski konferenci dejal direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek. 

Kljub polemikam v javnosti, morajo učenci, kot je dejal, maske nositi tudi pri telesni vzgoji. "Zelo jasno je zapisano, otroci nad 11 let nosijo maske, pa naj bodo kjer koli v šoli oziroma šolskem procesu,"  je še dopoldne dejal Krek. Vlada je popoldne vendarle sklenila spremeniti ta, za mnoge neživljenjski odlok.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • boris30 10:50 12.marec 2021.

    Kam nas peljejo ti vsemogoci,nedotakljivi politiki...unicujejo nasa zivljenja,gospodarstvo,turizem...vlada se bo zamenjala in odgovornost se bo prenesla na tiste ki v trenutni situaciji samo nemo opazujejo...Gostilne morajo biti zaprte,policijska ura ostaja...mladina ter tudi starejsi pa se na polno druzijo,rajajo...tudi v marsikateri gostilni!

  • boris30 10:44 12.marec 2021.

    In ta nasa ljuba vlada je po nekajurnem zasedanju ugotovila da pri telovadbi ni treba vec nositi mask...mislim da si zasluzijo zaradi tega vsaj kaksen dodatek k placi ter javno zahvalo starsev!!

  • Ded2021 21:32 11.marec 2021.

    Bolano