Slovenija
1984 ogledov

Novo z javne televizije: Generalni direktor na tnalo postavil svojo glavo

Andrej Grah Whatmough Adrian Pregelj/RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough
Seja na kateri bodo odločali o zaupnici Whatmoughtu, bo 28. februarja.

Andrej Grah Whatmough, ki je mesto mesto generalnega direktorja RTV Slovenija prevzel aprila lani, je programskim svetnikom RTV Slovenija podal pobudo za izrekanje zaupnice njegovemu vodenju javnega zavoda RTV Slovenija. Kot pojasnjuje, RTV Slovenija od vključno leta 2017 porabi več kot ustvari oziroma so odhodki zavoda zadnja leta višji od prihodkov, kar je na dolgi rok finančno nevzdržno. Poleg finančnega prestrukturiranja bo zato nujno tudi kadrovsko in posledično programsko preoblikovanje, poroča MMC.

Direktor pozval h glasovanju o zaupnici

Generalni direktor je zato svetnikom predlagal objavo novega javnega razpisa za delovno mesto generalnega direktorja za novo mandatno obdobje ter preveritev, ali na podlagi predstavitve svojega programa dela uživa zaupanje novega, pravkar konstituiranega Programskega sveta RTV Slovenija.

Andrej Grah Whatmough pripada stranki SMC.

Gregorič: Upam, da bo to postala ustaljena praksa

Z novim štiriletnim mandatom, ki ste ga začeli dne 27. januarja 2022, se je sestava Programskega sveta RTV Slovenija občutno spremenila, nov predsednik programskega sveta je postal Peter Gregorčič. Ta ocenjuje, da je predlog generalnega direktorja RTV Slovenija utemeljen. "Po pojasnilu generalnega direktorja je RTV Slovenija na pragu večjih sprememb. Poleg tega je pred mesecem dni nov štiriletni mandat v programskem svetu RTV Slovenija nastopilo kar 21 svetnikov, kar predstavljata dve tretjini programskega sveta. Upam, da bo tudi v prihodnje preverjanje zaupanja v generalnega direktorja ob imenovanju velike večine novih programskih svetnikov postala nova dobra praksa," je zapisal Gregorčič in dodal, da je že sklical izredno sejo programskega sveta, ki bo v ponedeljek, 28. februarja. Na njej bodo po njegovih besedah opravili razpravo o predlogu generalnega direktorja glede zaupnice.

Komentarjev 7
  • leonardo 11:22 22.februar 2022.

    Nič ne daje glavo na tnalo. Grah ve, da sedi v programskem svetu samo SDS-ova kimajoča " elita" in njegova glava ni niti malo ogrožena.

  • Matjaž Kotnik 11:04 22.februar 2022.

    lluckyss RTV Slovenija je bila ugrabljena 60 let in končno se dela red med levaki, da tv postane to , kar bi morala biti-- neodvisna poročevalka dogajanja. In ne nabijaj s kavča, pojdi v politiko in se angažiraj pri luketu.

  • pesnik51 10:40 22.februar 2022.

    hahahaha .. en sam SDS je noter in on bo kao dal glavo na tnalo .. pa kirga farbate no ..