Slovenija
451 ogledov

Novo za športne in kulturne prireditve

slovenska nogometna reprezentanca ogrevanje Stožice Reševalni pas/Twitter
Po novem na kulturnih in športnih prireditvah zasedenih tri četrtine sedežev

Vlada je na današnji seji z novelo odloka podaljšala veljavnost Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji. Poleg podaljšanja veljavnosti odloka novela povečuje dovoljeno zasedenost zmogljivosti fiksnih sedišč na javnih kulturnih prireditvah.

Obiskovalci javnih kulturnih prireditev bodo odslej lahko zasedli do 75 odstotkov razpoložljivih fiksnih sedišč. Doslej je bilo lahko zasedenih le pol sedežev. Razrahljan pogoj omejitve števila obiskovalcev velja tako v zaprtih javnih prostorih kot na prostem.

Ostali pogoji in omejitve pri ponujanju kulturnih storitev ostajajo nespremenjeni.

Novela odloka začne veljati naslednji dan od objave v Uradnem listu, ki bo danes ali jutri, in podaljšuje veljavnost odloka do vključno 13. junija 2021.

Enako bo veljalo za športne prireditve. Vlada je namreč izdala spremembe in dopolnitve Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov in ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

S spremembo odloka se poveča dovoljena kapaciteta sedišč na športnih tekmovanjih iz dosedanjih 50 odstotkov na 75 odstotkov. Poleg tega se določa, da se morajo izvajalci programov usposabljanj za strokovno delo v športu enkrat tedensko testirati na virus SARS-CoV-2 s hitrim antigenskim testom.

Veljavnost odloka se podaljšuje do vključno 13. junija 2021, spremembe pa začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, ki bo danes ali jutri.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • anne0 21:06 03.junij 2021.

    Zanesljiva in resna kreditna ponudba. Z veseljem vam bomo pomagali, da boste koristili posojila med posamezniki katerim koli ljudem, če upoštevate resnost. Naša ponudba posojil se giblje od 1.500 € do 500.000 € s stopnjo 2%. Zadevno dobroimetje je mogoče ...prikaži več vrniti "od 12 do 360 mesecev, odvisno od zahtevanega zneska". Delamo v vaše zadovoljstvo. Svojo datoteko lahko spremljate v spletu, da boste vedeli njen napredek. Za več informacij se obrnite na nas: eledgefinance@gmail.com Whatsapp +33 7 58 85

  • Rita_Lawson 13:57 03.junij 2021.

    Začnite delati doma. To je tisto, kar sem finančno najbolj nagrajeval. V petek sem po zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji mesec dobil odličnega Audija A5. obiščite to spletno stran tukaj. .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦