Slovenija
26 ogledov

Novoletni tek ob morju

1/22
Žurnal24 main
Okoli sto tekačev je novo leto začelo s tekom ob morju. Organizatorji: blagodejno za preobremenjene prebavne trakte.
Več fotografij si lahko pogledate v galeriji.

Kar 100 jih je bilo, ki so danes dopoldne začeli novo leto tako, da so se razgibali na teku ob morju, ki so ga v Športnem in kulturnem društvu Portorož Jaz sem najboljši poimenovali z novoletnim tekom Od trga do trga. Tekači na 8 km dolgi progi od osrednjega trga v Portorožu do piranskega Tartinijevega trga in nazaj v Portorož so ves čas tekli ob morju. Občasno jim je celo posijalo sonce.

»Namen je, da zdravo začnemo novo leto, da se razgibamo in kaj je lepšega kot startati v novo leto športno, v Portorožu in Piranu. Tek pa bo seveda garantirano blagodejno deloval tudi na naše te praznične dni preobremenjene prebavne trakte,« je pred startom povedal predstavnik organizatorjev Mojmir Kovač.

Tek je bil nekoč tradicionalen, nato je leta 2006 zamrl, lani pa so ga spet obudili. Predvsem je priljubljen med tekači z Obale, prihajajo pa tudi iz notranjosti Slovenije in športni dogodek združijo z novoletnim obiskom Portoroža in Pirana.

Vsak udeleženec je poleg spomina na lep dogodek in zdrav začetek leta prejel tudi spominsko kolajno, vroči čaj, krof ter majhno darilce, prvi trije v moški in ženski konkurenci pa še posebna priznanja. V ženski konkurenci je omenjeno traso najhitreje (36 minut in 29 sekund) pretekla Jana Strahinič, pri moških pa Denis Guzelj (32 minut in 17 sekund).

Tekaške navdušence in pohodnike organizator že vabi na tek in pohod Do konca in nazaj, ki bo 6. februarja, ter Povežimo soline (od Sečoveljskih solin do Strunjanskih solin), 20. marca, ter kulinarični pohod Povežimo soline 27. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.