Slovenija
7070 ogledov

Novost v šoli: Tem otrokom pri pouku ne bo treba sedeti

covid-19 slovenija šola Profimedia
Sprememba, ki bo razveselila otroke.

Na Podružnični šoli Alojza Hohkrauta v Trbovljah bodo lahko učenci pri pouku stali, se nadzorovano gibali po prostoru in bili deležni najsodobnejših učnih pristopov. Ena izmed učilnic je namreč prenovljena in opremljena kot kinestetični razred, ki zasleduje spoznanje, da naj bi bila vzgoja in poučevanje kompatibilna z delovanjem možganov.

Kot so danes sporočili s trboveljske občine, s posebno opremo, kot so tudi kinestetične mize, je učencem omogočeno, da se med poukom nadzorovano gibljejo, kar zagotavlja boljše zdravje in znanje. Stoječi položaj in gibanje namreč izboljšujeta spomin in koncentracijo, prav tako se s takšnim učnim pristopom zmanjša moteče vedenje v razredu.

Rezultati kažejo, da učenci, ki uporabljajo kinestetične mize, pri pouku bolj sodelujejo in na preizkusih znanja dosegajo boljše rezultate.

Učenci v šoli Slovenija Zdravje Katastrofalni rezultati športnih kartonov: Imamo epidemijo debelosti!

Vse to pa so tudi razlogi, zakaj je občina pristopila k ureditvi prve takšne učilnice v občini. Na trboveljski občini verjamejo, da bo učilnica med učenci pozitivno sprejeta ter da bodo v njej radi preživljali učne ure.

 

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • jakec1575 22:41 01.september 2021.

    Trbovlje. Najbolj razvita obcina. To je v veliko drzavah ze vpeljano a hvala pogumnim.

  • marialorca 14:17 01.september 2021.

    Odlično, krasno, čudovito. 317 x 23 se zmnoži z računalom, kdo bi se tega učil s svinčnikom na papir. Tipkanje pa že obvladajo med hojo.