Slovenija
34 ogledov

Novšak : nadzorni svet – 2:0

Martin Novšak Nada Černič Cvetanovski
Gen energija. nadzorniki bodo še v marcu iskali razloge za krivdno razrešitev direktorja.

"Bil bi že čas, da bi nehali govoriti o kadrovskih zadevah in začeli govoriti o razvoju družbe," se je na naš decembrski članek, da želi vlada zamenjati direktorja Gen energije Martina Novšaka, odzval predsednik nadzornega sveta (NS) družbe Martin Bratanič. Dva meseca za tem je po navedbah našega vira na seji NS ta teden predlagal razrešitev Novšaka. Dva člana sta bila za, trije proti.

Po štirih urah so sejo prekinili, nadaljevala pa se bo 8. marca. Nadzorniki so postavljali vprašanja o poslovanju in, kot pravi naš vir, iskali razloge za morebitno krivdno razrešitev Novšaka. A po poročilih sodeč je bilo poslovanje družbe boljše, kot so načrtovali. Eden od razlogov, zakaj se želijo znebiti Novšaka (ki na sporazumno razrešitev ni pristal), naj bi bil ta, da želijo za direktorja Termoelektrarne Brestanica imenovati Roberta Ostreliča, ki je pred Brataničem vodil Regionalno razvojno agencijo Posavje. Gen energija ima tudi pomembno besedo pri imenovanju direktorja jedrske elektrarne. Stanetu Rožmanu se mandat izteče maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.