Slovenija
56 ogledov

Novšak naj bi odletel v sredo

slovenija16.03.09...martin novsak..gen..energija....foto: anze petkovsek.. Anže Petkovšek
Neuradno. Obeta se menjava na čelu drugega energetskega stebra.

V sredo se bo izvedla menjava na čelu Gen Energije, smo neuradno izvedeli. Martina Novšaka naj bi zamenjal Bogdan Barbič, ki je zdaj direktor Hidroelektrarn na Spodnji Savi (HESS), njegov položaj pa naj bi prevzel Silvo Jeršič. Informacije sicer včeraj zvečer nismo mogli preveriti.

Spomnimo, da je vlada konec novembra imenovala nove nadzornike: Marka Čepina, Rastislava Jožeta Revna, Leona Cizlja in Gorana Udovča, predsednik nadzornega sveta pa je postal Martin Bratanič. Ta je tesen sodelavec Andreja Vizjaka, že poleti pa se je govorilo, da naj bi on zamenjal Novšaka ali postal drugi član razširjene uprave.

Novšak naj bi se posavskemu energetskemu lobiju zameril, ker je dobičke spravljal v rezerve, zdaj pa si je država, ki je stoodstotni lastnik Gen Energije, izplačala 37 milijonov evrov dobička. Vplivneži menda menijo, da bi denar lahko porabil za naložbo v plinske turbine v Brestanici ali za odkup deleža, ki ga ima v HESS Holding Slovenske elektrarne. Temu bi denar prišel zelo prav za gradnjo bloka 6 v Termoelektrarni Šoštanj.

Gen Energija ima v lasti polovico jedrske elektrarne in Gen I ter Termoelektrarno Brestanica in Savske elektrarne Ljubljana.

Komentarjev 1
  • tomazz 14:56 17.december 2012.

    Odstavljen ker je varčeval???Če je kaj logike, kdaj bo odstavljena vlada???????????????????