Slovenija
62 ogledov

Novšak zavrnil očitke družbe

Martin Novšak Nada Černič Cvetanovski
Martin Novšak, ki ga je nadzorni svet družbe v četrtek odstavil z mesta direktorja krške Gen energije, je danes zavrnil vse očitke. Sicer ostaja v družbi, glede pravnega varstva pa se bo še posvetoval, je povedal.

Kot je poudaril Martin Novšak, se je sam vedno zavzemal za visoke standarde glede jedrske varnosti v Sloveniji. Deloval je tudi v vrsti organizacij, hkrati pa ima opravljeno licenco za vodenje reaktorja, je poudaril.

Tudi očitki nadzornikov glede slabšega poslovanja družbe so po njegovem mnenju povezani z zagotavljanjem jedrske varnosti, namreč šlo je za investicije v jedrski objekt, ki so se za potrebne in uspešne izkazale pri nedavnih stresnih testih nuklearke in zagotovitvi dovoljenja za podaljšanje obratovalne dobe Nuklearne elektrarne Krško.

Glede morebitne pritožbe na sklep nadzornega sveta, ki je v četrtek na Novšakovo mesto kot vršilca dolžnosti imenoval donedavnega državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo in prostor Igorja Šalamuna, je pojasnil, da se bo glede pravnega varstva odločil po posvetu s pravniki.

Kot je dodal, bo ostal v družbi, kjer še niso določili njegove nove funkcije. S svojim naslednikom, s katerim je že doslej dobro sodeloval, je danes začel predajo poslov, pričakuje pa tudi, da bosta dobro sodelovala tudi poslej.

Novšak, ki tako od danes ni več direktor Gen energije, je še pojasnil, da je osnovne posle danes že predal, s Šalamunom pa jih bosta skupaj z aktualnimi vprašanji v prihodnjih dneh podrobneje pregledala. Ali se bo prijavil na razpis za novega direktorja, pa bo še razmislil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.