Slovenija
21 ogledov

NPU bo začasno vodil Majhenič

Stanislav Veniger Saša Despot
Šef policije Stanislav Veniger še ni izbral kandidata.

Funkcijo direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada bo od 1. avgusta začasno in največ šest mesecev opravljal Darko Majhenič.

"Posebna natečajna komisija uradniškega sveta je generalnega direktorja policije v zvezi z natečajem za delovno mesto direktorja NPU obvestila, da so za zasedbo tega delovnega mesta primerni štirje prijavljeni kandidati," so sporočili z Generalne policijske uprave.

Dokončne odločitve po opravljenih razgovorih s kandidati generalni direktor policije Stanislav Veniger še ni sprejel, zato je bil na delovno mesto začasno premeščen Majhenič.

Med zaposlenimi v policiji naj bi, neuradno, največjo podporo med vsemi štirimi prijavljenimi kandidati uživala zlasti Dušan Florjančič in Branko Japelj.

Na razpis za novega šefa NPU se je sicer prijavilo devet kandidatov, a je posebna natečajna komisija ocenila, da so za ta položaj primerni le štirje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.