Slovenija
20 ogledov

NPU na prste mednarodnih kriminalcev

V kriminalistični preiskavi so preiskovalci zasegli okoli 3,5 kilograma kokaina. Žurnal24 main
Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so stopili na prste mednarodni kriminalni organizaciji. Zasegli so 3,5 kilograma kokaina, pet oseb so privedli na zaslišanje, za tri je bil odrejem pripor.

Preiskovalci NPU so v zaključni akciji večmesečne kriminalistične preiskave mednarodne trgovine s prepovedanimi drogami izvedli osem hišnih preiskav, sedmim osebam je bila odvzeta prostost, pet oseb pa je bilo privedenih k preiskovalnemu sodniku.

“Pet oseb je osumljenih, da so storili sedem kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog,“ nam je sporočil Drago Menegalija, tiskovni predstavnik policije za področje kriminalitete.

NPU je v preiskavi, ki je trajala od konca leta 2010, skupaj z varnostnimi organi Nemčije, Italije, Avstrije in ZDA izvajal aktivnosti na širšem območju EU. Ugotovljeno je bilo, da ima kriminalna združba z območja Ljubljane stike z dobavitelji prepovedane droge iz Nizozemske in Južne Amerike. "Odkrit je bil hierarhičen odnos med storilci, kar je potrdilo sum, da gre za organizirano mednarodno kriminalno združbo, katere člani so imeli točno določeno vlogo. Hkrati s tem smo ugotovili, da imajo tudi svojo mrežo preprodajalcev prepovedanih drog v Ljubljani in okolici," poudari Menegalija.

Najdeno v preiskavi. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 



Zasegli 3,5 kilograma kokaina
V kriminalistični preiskavi so preiskovalci zasegli okoli 3,5 kilograma kokaina, poleg tega pa obstaja sum, da je kriminalna združba sodelovala še pri najmanj dveh transportih kokaina v skupni količini petih kilogramov.

V zaključni akciji so preiskovalci zasegli še 1,7 kg kokaina s pripomočki za redčenje in nadaljnjo preprodajo, 1,6 kg konoplje, osebno vozilo, pištolo ter več mobilnih telefonov in SIM kartic. Pet oseb je bilo privedenih na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku sodišča v Ljubljani, za tri je bil odrejen pripor, za eno osebo hišni pripor, ena oseba pa je bila izpuščena.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.