Slovenija
35 ogledov

NPU preiskuje NLB

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Nacionalni preiskovalni urad (NPU) preiskuje več sumov uradno pregonljivih kaznivih dejanj, ki so povezana s poslovanjem Nove Ljubljanske banke (NLB) doma in v tujini.

"V predkazenskem postopku poteka zbiranje obvestil tako pri nas kot tudi iz tujine, o vseh ugotovitvah bomo obvestili pristojno državno tožilstvo," so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).

V interesu NLB je, da organi pregona učinkovito opravijo svojo nalogo, pri čemer je NLB seveda pripravljena sodelovati.
NLB

Iz NLB je skozi kreditiranje Agroživa izginilo 30 milijonov evrov, je v ponedeljek razkril časnik Večer. Denar naj bi izginil na računih vodilnih v Agroživu in organizirane združbe znotraj NLB, ki naj bi Agroživu kljub znanim tveganjem odobravala visoka nezavarovana posojila.

Srbski organi pregona so spomladi 2008 sprožili kazenski postopek zoper vodstvene delavce družbe zaradi suma storitve več kaznivih dejanj. Proti odgovornim osebam so tudi družbe iz skupine NLB sprožile ustrezne pravne postopke za zaščito svojih interesov.

V NLB poudarjajo, da so v postopku, ki je v teku, upnice iz skupine NLB pojavljajo kot oškodovanci. Če obstajajo informacije, ki bi nakazovale na utemeljen sum, da so agroživovci delovali v navezi s posamezniki znotraj banke, v NLB pričakujejo, da bodo te nemudoma posredovane organom pregona. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.