Slovenija
108 ogledov

NPU prevzema Blažina

Robert Črepinko Boštjan Tacol
Vodenje Nacionalnega preiskovalnega urada bo prevzel dolgoletni sodelavec uprave kriminalistične policije Bruno Blažina. Dosedanji vodja Robert Črepinko ostaja v ožjem kolektivu kot pomočnik direktorja.

Kot pojasnjujejo na policiji, želi novi generalni direktor policije Stanislav Veniger imeti na ključnih mestih v policiji sodelavce, "ki jim zaupa, verjame v njihovo visoko strokovnost in lahko od njih pričakuje tudi visoko učinkovitost"Bruno Blažina bo tako po Venigerjevem pooblastilu prevzel vodenje v četrtek.

Veniger si, kot navajajo, tudi želi, da se čim prej objavi razpis za novega direktorja nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), saj želi "okrepiti funkcijo vodenja v omenjenem kolektivu in tudi na tak način prispevati k čim boljšim rezultatom dela na njihovem področju".

NPU sicer po pojasnilih policije tudi v prihodnje ostaja samostojen sektor znotraj uprave kriminalistične policije.

Glede morebitnih drugih kadrovskih menjav pa na policiji pojasnjujejo, da je Veniger zaenkrat odločitev o zamenjavi sprejel le na področju dela, ki predstavlja eno ključnih prioritet dela policije v prihodnjem obdobju, torej na področju, ki se bo ukvarjalo z najhujšimi oblikama gospodarske in finančne kriminalitete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.