Slovenija
17 ogledov

NS: Bavčar prevzel brez nepravilnosti

Bavčar za javnost ne namerava pojasnjevati financiranja prevzema Istrabenza. Žurnal24 main
Nadzorni svet Istrabenza ni ugotovil nepravilnosti pri menedžerskem odkupu predsednika uprave Igorja Bavčarja.

Na vprašanje, kako namerava financirati prevzem Istrabenza in ali se je zadolžil tudi pri LHB Frankfurt, kjer je bil nadzornik, je Igor Bavčar odgovoril, da je potek financiranja pojasnil NS, javnosti pa tega ne namerava razkriti. Dodal pa je, da z LHB ne sodeluje. Doslej je že pojasnil, da se je za menedžerski odkup zadolžil. Zanikal je tudi, da je posredni prevzem Istrabenza financiral s sredstvi Istrabenza ali povezanih družb.

Bavčar tudi ni komentiral postopkov urada za varstvo konkurence in Agencije za trg vrednostnih papirjev. Po današnjem poročanju medijev Bavčarju in družbam iz skupin NFD Stanislava Valanta grozi odvzem glasovalnih pravic na Istrabenzovi skupščini. O njegovi udeležbi na parlamentarnem odboru za gospodarstvo, ki bo obravnaval koncentracijo kapitala v Sloveniji (ali po domače tajkunstvo), pa je dejal, da se bo o tem še enkrat pogovoril s predsedujočim Ferijem Horvatom. "Imam pa zelo malo razlogov za to," je dodal.

NS je obravnaval tudi četrtletne poslovne rezultate Istrabenza. Družba je ustvarila 153 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je tri odstotke več kot lani in 11 odstotokov nad načrti, ter 2,6 milijonov evrov čistega dobička, kar je prav tako več kot lani. Boljše poslovne rezultate gre pripisati energetiki in turizmu. V Istrabenzu so tudi napovedali, da bodo prodali Petrol, če ne bodo imeli vpliva na upravljanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.