Slovenija
43 ogledov

NSi bi gospodarstvo in zdravstvo

Slovenija 04.12.2013 Ljudmila Novak, novinarska konferenca predsednice NSi Ljudm Saša Despot
NSi še ni dobila vabila na pogovor o morebitnem sodelovanju v vladni koaliciji, vendar pa že vedo, katere ministrske stolčke si želijo zasesti.

Svet stranke, ki je glede na neuradne volilne izide dobila pet poslanskih mest, analizira rezultate in razpravlja o nadaljnjih ukrepih. 

Glede sodelovanja v vladni koaliciji je predsednica stranke Ljudmila Novak povedala, da je to najprej odvisno od povabila, ki ga še nimajo, ter od tega, kdo bodo koalicijski partnerji ter koliko bodo pripravljeni omiliti svoja stališča oziroma pristati na pogoje NSi. "V kolikor pač imajo druge stranke drugačne koncepte, potem je nemogoče izvajati skupen program. Zato čakamo na povabilo, če ga bomo dobili. Potem bomo pogledali, katere so skupne točke in ali se v tem vidi NSi ali ne," je dejala.


Na vprašanje o tem, kateri ministrski resorji bi zanimali NSi, je Novakova odgovorila, da so program osredotočili okoli reform gospodarstva, zato bi jih zanimal ta resor. "Hkrati imamo tudi reformne predloge na področju zdravstva," je dejala in dodala, da je z veseljem opravljala tudi funkcijo ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Cerarja že preučevali  

Pojasnila je tudi, da so do neke mere že analizirali program Stranke Mira Cerarja, ki je na volitvah dobila največ podpore, tudi na predvolilnih soočenjih. "Vendar je bil pri konkretnih zadevah premalo jasen, premalo konkreten," je dejala in povedala, da ima Cerar drugačne pomisleke glede privatizacije, poleg tega pa niso najbolj kompatibilni na področju delovnopravne zakonodaje in davkov. "Podrobnosti je seveda treba preučiti, potem pa tudi videti, kaj bi ponujala morebitna koalicijska pogodba," je povedala.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.