Slovenija
47 ogledov

NSi namiguje na odhod Janše

Ljudmila Novak Anže Petkovšek
Če bi Janša odstopil, bi razpadla koalicija in bi nastala politična kriza, kar bi v tem trenutku v Sloveniji povzročilo veliko finančno in gospodarsko krizo oz. škodo, pravi Novakova.

NSi po besedah predsednice stranke Ljudmile Novak vztraja v koaliciji, ker bi po njenem mnenju v primeru odstopa premiera Janeza Janše razpadla koalicija in bi nastala finančna in gospodarska kriza oz. škoda, ki se bo merila v stotinah milijonov evrov. Če pa bi prišlo do predčasnih volitev, pa bo po njenem mnenju država ohromljena za najmanj pol leta. O tem, da bi koalicija ostala enaka in da bi se zamenjal le premier, pa Novakova pravi, da je to možna in dobra rešitev, a da je to v rokah Janše in SDS.

Ustanove naj korektno opravljajo svoje delo

V NSi menijo, da mora vlada delati naprej, ob tem pa pričakuje, da bodo organi pregona nemudoma obravnavali poročilo protikorupcijske komisije glede premoženjskega stanja prvakov obeh največjih parlamentarnih strank Janeza Janše in Zorana Jankovića ter dokazali morebitno krivdo oz. ovrgli obtožbe. V stranki tudi pozivajo vse ustanove, naj korektno opravljajo svoje delo. "Samo tako bomo pometli z lopovi in goljufi. Ne more pa to, kdo je lopov in goljuf, odločiti ulica ali komisija," je danes dejala Novakova.

Dvomi o moralnosti ravnanja Janše in Jankovića

Sicer pa Novakova pravi, da na podlagi poročila protikorupcijske komisije tudi v NSi dvomijo o pravilnosti in moralnosti ravnanja premierja Janše in Jankovića. "A ker je bilo veliko različnih poskusov, kako to vlado spraviti s položaja, predvsem pa Janšo", v stranki niso "povsem prepričani, da je poročilo komisije popolnoma korektno". Ob tem je dodala, da je "sleherno žaljenje državnih ustanov nesprejemljivo za kateregakoli politika".

V NSi želijo, da se "problem reši v koaliciji in bodo s tem zagotovili politično stabilnost Slovenije". Po njenem mnenju bi bilo namreč šest mesecev mrtvega toka pogubno za Slovenijo. Pravi tudi, da bi se "vse koalicijske stranke morale obnašati odgovorno in ravnati tako, da bi koalicija nemoteno delala naprej".

Komentarjev 3
  • Scott 01:37 12.januar 2013.

    Seveda,da bo še večja kriza,še posebno,ko pridejo na oblast častilci rdeče peterokrake morilske zvezde,ki so pred enim letom vladali tri leta,na(kmalo bo)100 let podlage!A nič ne de,da bodo le vaši pa četudi boste jedli le regrat!

  • rogg 15:35 11.januar 2013.

    Pa kaj blebeče ta novačka, gospodarska kriza naj bi nastopla, ali že ni kriza, ali je lahko še večja kriza. Pa še to, ali smo mar delavci krivi za to, kar imamo sedaj, kaj novačka...

  • Ivan128 15:34 11.januar 2013.

    Sem vedel, da bo zapihal drug veter po katerem se bo Ljudmila obrnila. Ne vem pa kaj bodo porekli v RKC.