Slovenija
19 ogledov

NSi v opozicijo

Ljudmila Novak in Matej Tonin Saša Despot
NSi ne bo več sodelovala v koalicijskih pogajanjih, prav tako na glasovanju v državnem zboru ne bo podprla Mira Cerarja.

Nova Slovenija (NSi) ne bo več sodelovala v kolicijskih pogajanjih. Skupaj z ZL in SDS se seli v opozicijo. NSi prav tako ne bo podprla najverjetnejšega mandatarja Mira Cerarja.

"Resnih pogojev za nadaljevanje pogajanj za strankin vstop v vlado Mira Cerarja ni," je po seji izvršilnega odbora NSi, na kateri so obravnavali zadnji osnutek koalicijskega sporazuma, pojasnila strankina predsednica Ljudmila Novak. Odločitev o tem, da gre stranka v opozicijo, je izvršilni odbor sprejel soglasno.

"Koalicijska pogodba ne predvideva izhoda iz krize"

Kot je še povedala Novakova, je izvršilni odbor danes temeljito razpravljal o možnostih vstopa NSi v koalicijo, osnutek koalicijskega sporazuma pa razume kot zavrnitev ključnih programskih točk, ki so po mnenju NSi nujne za izhod Slovenije iz večletne krize.

Ob tem so po besedah Novakove ugotavljali tudi, da se je SMC v razumevanju vloge države nagnila na stran DeSUS in SD.

NSi je na parlamentarnih volitvah dobila pet poslanskih mest. Novi poslanec Jernej Vrtovec je preko Twitterja sporočil: "NSi kot glas gospodarstva v SLO politiki v koalicijo ne gre, saj niso upoštevane nujne reforme, ki jih gospodarstvo potrebuje."

Komentarjev 39
  • jezero 17:45 14.avgust 2014.

    Na izvršnem odboru Nsi je zmagal Hojs, katerega šef je pa Janša. Lepa kolobocija s to stranko. Sedaj so se pa stvari le postavile na svoje mesto. Le Tonin ne bo več mahal s ofucanim Šušteršičevim "programom".

  • 4krogci 14:36 14.avgust 2014.

    Logično da nsi ni v koaliciji, sej je cerar sam reku da si želi mavrično koalicijo...hm.... jst še nism vidu bel ebarve na mavrici hahahaha

  • puksicd 12:37 14.avgust 2014.

    Ti klovni itak ne sodijo v politiko. Žal je še dovolj podmladka domobrancev, da takšne stranke, kot je NSi, še pridejo čez parlamentarni prag. Ampak ne bodo več dolgo.