Slovenija
21 ogledov

Nuja, ne popestritev

V Kranju so lahko posamezniki z internetom Zavod za turizem Kranj zaprosili za b Žurnal24 main
Splet. Kranj je dober zgled zagotavljanja brezplačnega brezžičnega dostopa za obiskovalce mesta.

Brezžično. “Dostop do interneta ni več samo popestritev, temveč nuja. Na terenu lahko precej olajša delo,” so ob zagonu dejali na kranjski mestni upravi, ki je zagotovila brezžični dostop do interneta pod vstopno točko freeKranj.
Obiskovalci Kranja v mestu že nekaj časa brezplačno dostopajo do brezžičnega interneta, v Škofji Loki bodo idejo še proučili, Tržičani pa o taki popestritvi za zdaj ne razmišljajo.

Kranjska občina pri zagotavljanju dostopa sodeluje z lastniki lokalov. Zadeva se je po oceni Natalije Polenec, direktorice zavoda za turizem, dobro prijela.

V Loki bodo proučili
V Škofji Loki so spomnili na javni dostop do interneta v mestni infotočki v prostorih turističnega informacijskega centra (Tic) nekdanje bencinske črpalke na Kidričevi cesti. Ni pa brezžičen, prav tako je nekoliko odmaknjen od središča mesta, kamor obiskovalci sicer najraje zahajajo. So pa na škofjeloški občinski upravi opozorili, da je ena od prioritetnih nalog zagotovitev širokopasovnega internetnega omrežja za občane in da bodo v sklopu tega projekta proučili tudi možnost zagotovitve brezžičnega dostopa za obiskovalce.

V Tržiču točk sicer dovolj
Tudi v Tržiču lahko obiskovalci do interneta dostopajo v Ticu. Poleg tega je na voljo tudi v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja Tržič, na Ljudski univerzi Tržič in v številnih lokalih. Brezžičnega dostopa iz občinske stavbe, kjer je internet na voljo zaposlenim, pa v naslednjih dveh letih ne nameravajo širiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.