Slovenija
3 ogledov

Nujen pristanek v Atenah

slovenija 03.02.11., letalo, adria, foto: adria airways adria airways Le še v spominu ...
Letalo Adrie na letu iz Tel Aviva je v ponedeljek pristalo v Atenah, saj je potnik potreboval nujno pomoč.

"Potniku se je 40 minut po vzletu iz Tel Aviva zdravstveno stanje nenadoma poslabšalo. Kabinsko osebje je potniku nudilo prvo pomoč in v skladu s proceduro zaprosilo za pomoč zdravnika, ki je bil potnik na letalu. Potnikovo zdravstveno stanje se je hitro slabšalo. Do Ljubljane sta bili še dve uri letenja. Zdravnik je glede na zdravstveno stanje priporočil čimprejšnji pristanek, zato je kapitan  pristal na najbližjem letališču, kjer so potniku lahko omogočili nujno zdravstveno oskrbo. Potnika je pregledala letališka zdravstvena ekipa in ga napotila v bolnišnico v Atene. Glede na simptome obolelega je medicinsko osebje ugotovilo, da gre za akutno poslabšanje zdravstvenega stanja, ki zahteva takojšnjo hospitalizacijo," pojasnjujejo v Adrii. 

Dodali so še, da se večkrat na leto zgodi, da je na letalu potnik, ki ima nenadne zdravstvene zaplete, kadar je to nujno, pa se kapitan odloči za nenačrtovan postane. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.