Slovenija
25 ogledov

Nujna bo pomoč z več strani

Letošnji Teden RK poteka pod geslom Hvala, ker nam pomagate lajšati stiske najši Žurnal24 main
Stika. Vse več paketov in finančnih pomoči razdelijo tudi na Dolenjskem.

Novo mesto. “Včasih smo pakete s prehrambnimi izdelki delili enkrat na mesec, ker ni bilo toliko pomoči potrebnih, zdaj pa to počnemo že dvakrat na mesec,” pravi Barbara Ozimek, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa (OZRK) Novo mesto (na fotografiji levo). “Letos smo na našem območnem združenju razdelili 752 rednih in 556 izrednih paketov ter odobrili 43 finančnih pomoči za zagotavljanje najnujnejših življenjskih stroškov. Ne dajemo denarja v roke, ampak plačujemo položnice za elektriko, vodo, ogrevanje in podobno,” pojasnjuje Ozimkova.

Ob Tednu Rdečega križa (8.–15. maj) tudi OZRK Novo mesto izvaja različne dejavnosti po osnovnih šolah in prireja srečanja starejših krajanov, letos pa bodo letovanje na Debelem rtiču omogočili 350 otrokom iz socialno šibkih družin. V sodelovanju z Lekarno Novak se bo združenje danes med 9. in 15. uro predstavilo na stojnici na Novem trgu, potekale bodo meritve krvnega tlaka, ravni sladkorja v krvi in holesterola, predavatelji pa bodo prikazali prvo pomoč in oživljanje z defibrilatorjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.