Slovenija
20 ogledov

O belem božiču si bomo lahko le peli

Dež na jelki Shutterstock
Jutri bo ponekod občasno rahlo deževalo, dež pa se bo v sredo okrepil in razširil. Meja sneženja bo ostala na okoli 1300 metrov nadmorske višine.

Najvišje dnevne temperature te dni niso nič kaj zimske, pa tudi kakšnih drugih zimskih radosti v obliki snežnih padavin med prihajajočimi prazniki ne moremo pričakovati.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bodo imeli danes v severni in vzhodni Sloveniji delno jasno vreme, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. "Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Po nižinah severovzhodne Slovenije bo megleno," so zapisali na Arsu. Najvišje dnevne temperature bodo med 7 in 13 stopinjami Celzija, v severovzhodnih krajih pa bo vseeno nekoliko hladneje: namerili bodo od 1 do 4 stopinje Celzija.

Jutri bo v zahodni polovici države oblačno, občasno bo rahlo deževalo, drugod pa bo delno jasno. Krepil se bo jugozahodni veter.

Do četrtka padavine povsod

Na božični dan bo prav tako oblačno, padavine se bodo na zahodu krepile in se širile nad osrednjo Slovenijo. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1300 metrov.

"Do četrtka zjutraj bodo padavine zajele vso državo. Meja sneženja se bo popoldne v severni Sloveniji spustila pod tisoč metrov nad morjem," še pravijo napovedi Arsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.