Slovenija
12 ogledov

O davku ekspertna skupina

Pšenica Anže Petkovšek
Najprej se bo ukvarjala z obdavčitvijo nepremičnin, nato pa tudi z drugimi vprašanji.

"Vsi skupaj smo se strinjali, da je probleme mogoče rešiti s pogovori in dogovori za mizo," je po sestanku s predstavniki kmetijskih organizacij povedala predsednica vlade Alenka Bratušek. Kot je dodala so "težave v kmetijstvu skupne težave nas vseh".

Skupaj z ministrom za kmetijstvo in okolje Dejanom Židanom je predstavnike kmetov sprejela, potem ko so ti že zagrozili s z uporom zaradi napovedanega davka na nepremičnine. Na ministrstvu sicer že pripavljajo kompromisen predlog zakona o davku na nepremičnine, na sestanku pa so se dogovorili, da bodo ustanovili ekspertno skupino, ki se bo sprva ukvarjala omenjenimi spremembami na področju obdavčitve nepremičnin, v nadaljevanju pa tudi z drugimi vprašanji s področja kmetijstva.

Časa do konca septembra

"Skupina bo imela čas do konca septembra, da pregleda zakon in ponudi usklajeni predlog," je po sestanku pri predsednici vlade s predstavniki kmetov še povedal Židan. Vladna stran se je kmetom na sestanku tudi opravičila, ker o predlogu zakona o obdavčitvi nepremičnin pred njegovo javno objavo predstavniki kmetijstva in kmetov niso bili seznanjeni. "V bodoče moramo biti pri podobnih stvareh zelo previdni," je dejal minister. Dodal je tudi, da so se na ministrstvu sicer negativno opredelili do "tovrstnih davščin".

Omenjeno delovno skupino bodo poleg predstavnikov ministrstva za finance ter ministrstva za kmetijstvo in okolje sestavljali tudi predstavniki s področja kmetijstva. Na sestanku so se dogovorili še, da se bodo v takšni sestavi srečevali dvakrat letno, če bodo vprašanja s področja kmetijstva pereča, pa tudi pogosteje.

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 20:33 24.julij 2013.

    ... in reševali bodo in reševali, ... a Žal Nič rešili , ... ! Tako Bodo Pospešili prihod Konca.