Slovenija
28 ogledov

O Drolčevih podkupninah ne vedo ničesar

Tomaž Drolec mediaspeed
Vnuk Mejača, ki naj bi ga podkupil župan Komende, o denarju ne ve ničesar.

Župan Komende Tomaž Drolec naj ne bi podkupoval petih dedičev Andreja Mejača, saj vnuk Mejača, Branko Marušič, o podkupovanju ne ve ničesar, poroča spletni portal 24ur.com. "Nič ne vem o tem. Nad temi stvarmi sem bil enostavno presenečen. Prišel sem v en komplot, ki ni v skladu z mojo naravo, mojim delom in tako naprej," je zatrdil za 24ur.com.

Zgodba se spreminja iz dneva v dan

Drolec namreč ves čas spreminja zgodbo, komu je plačal 16 tisoč evrov. Konec maja je na občinski seji razkril, da je hodil do uradnih oseb "lobirat", za vsakega je vedel, koliko denarja mu mora prinesti, pri tem pa se je počutil kot pravi mafijec. Dejal je, da se drugače pri nas sploh ne da priti do poslov.

Kasneje je župan zatrdil, da je lastnih 16 tisoč evrov dal petim fizičnim osebam, denacionalizacijskim upravičencem, zato da so lahko dobili soglasja in nadaljevali postopke za izgradnjo trgovine v centru Komenda.

Primer preiskuje tudi policija, ki je prijavo posredovala tudi Komisiji za preprečevanje korupcije.

Komentarjev 2
  • albert 19:07 06.september 2011.

    Pri nas se policija in sodstvo ukvarjata izključno s tistimi,ki polnijo proračun,prometnimi prekrškarji !

  • HM 18:51 06.september 2011.

    Tud v Komendi je treba "lobirat" , če rabiš kake papirje..... Povsod isti k......Tudi če bi svojih 16 jurjev dal, jih je zagotovo nekajkrat toliko v žep pobasal....od "lobistev" seveda!