Slovenija
145 ogledov

O isti težavi dve različni mnenji

plesen stanovanje vlaga Suzana Kos
Stanovanje. Po 20 letih zamaka in plesni. Inšpektor: To je lahko posledica načina uporabe.

“Obupana sem, saj pri upravniku bloka ne morem doseči ničesar. Zaradi slabe sanacije terase oziroma skupnih prostorov nad nami nam v del stanovanja zamaka. Hči je astmatik in v svoji plesnivi sobi sploh ne more spati. 20 let smo v tem stanovanju, a prej ni bilo težav,” razlaga Izolanka E. P.

Ker se upravnik Stavbenik, servisne storitve, ni odzval na njene pozive, se je obrnila na odvetnika in stanovanjsko inšpekcijo. “V prvi odločbi je inšpektor ugotovil, da sta zamakanje in plesen v treh prostorih našega stanovanja posledica napak na skupni strehi objekta in odtoka skupne pralnice bloka. V drugi odločbi pa govorijo, da sta čezmerna vlaga in plesen lahko posledica drugih dejavnikov, tudi načina rabe stanovanja in morebitnih toplotnih mostov zaradi specifike konstrukcije stavbe. Kako lahko to trdi, če stanovanje uporabljamo enako kot prej, ustrezno zračimo in 20 let ni bilo prav nobenih težav,” je ogorčena sogovornica. Upravnik, ki zavrača pozive k sanaciji stanja iz sredstev stanovanjskega sklada, ocenjuje, da bi bilo treba v zvezi s trditvami o zamakanju pridobiti strokovno izvedensko mnenje, nato pa bi bil lahko uveden nov inšpekcijski 
postopek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.