Slovenija
23 ogledov

O izstopu iz koalicije v ponedeljek

Bo svet stranke v ponedeljek potrdil odločitev izvršilnega odbora stranke o izst Žurnal24 main
Svet stranke DeSUS bo o predlogu predsednika stranke Karla Erjavca odločal v ponedeljek in ne danes, kot je bilo napovedano sprva.

Kot je namreč za zurnal24.si dejal Erjavec, so se za prestavitev datuma seje sveta stranke odločili zato, da se je bodo lahko udeležili vsi člani stranke.

Kot je znano, je 19. aprila, dan po odstopu z mesta ministrice Duše Trobec Bučan, izvršilni odbor stranke soglasno odločil, da po predlogu Erjavca svetu stranke predlaga izstop iz koalicije. Če bo tudi svet stranke dal zeleno luč za odhod v opozicijo, bo z mesta ministra odstopil tudi Roko Žarnić.

DeSUS je sicer že večkrat grozil z izstopom iz koalicije, resnejši pozivi pa so se začeli po referendumu o malem delu, ki so ga volivci gladko zavrnili.

S tako nizko podporo po mnenju Erjavca vlada "ni več v stanju, da izpelje kakšno pomembnejšo reformo". Zato je takrat ministra za delo, družino in socialne zadeve Ivana Svetlika pozval, naj odstopi, hkrati pa predlagal, naj vlada s sindikati znova začne pogajanja o pokojninski reformi. A pri premierju Borutu Pahorju je naletel na gluha ušesa.

Pika na i pa je bil odstop Trobec Bučanove. Slednja je z mesta ministrice odstopila, ker pri svojem delu, kot je takrat dejala, ni imela podpore in ker je imela "dovolj neresnic in polresnic" na račun njenega dela. "Potrebovala bi širšo podporo, a me je predsednik vlade podpiral toliko, kot mu je bilo dopuščeno," je poudarila bivša ministrica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.