Slovenija
20 ogledov

O kartelnih dogovorih naslednji teden

Patrick Vlačič Žurnal24 main
Naslednji teden bo sestanek ministrov glede kartelnega dogovarjanja med gradbinci. Igor Zajec je postal nov član nadzornega sveta Slovenskih železnic.

Prometni minister Patrick Vlačič je na novinarski konferenci po seji vlade pojasnil, da je Igor Zajec postal nov član nadzornega sveta (NS) Slovenskih železnic (SŽ).

Dejal je, da je o imenovanju v dveh razpisih presojal Kadrovsko-akreditacijski svet (Kas), ki je najvišjo oceno dal Zajcu. Kot je dodal, je Kas sicer predlagal finančnika, a se je sam odločil, da bo predlagal Zajca.

"S to odločitvijo nisem posegel v nadzorni svet. Zajec je dobil visoko oceno Kasa, in sicer 4,02 od 5." Na novinarski konferenci po seji vlade je Vlačič tudi zaključil, da je Kas tam zato, da predlaga kadre, on pa zato, da prevzema odgovornost.

O kartelnih dogovorih naslednji teden
Kar se tiče kartelnega dogovora med gradbinci, pa je dejal, da je bil o tem obveščen iz medijev ter da bo v kratkem v zvezi s tem sestanek.

Ministri bodo namreč že naslednji teden razpravljali o dejavnostih vlade, s katerimi bi lahko v prihodnje preprečili kartelna dogovarjanja. Kateri ministri bodo sodelovali na sestanku, še ni znano.

Pahor je ministrom dejal, naj pripravijo oziroma popravijo zakonodajo tako, da do kartelnih dogovarjanj ne bo več prihajalo. Zavzel se bo za hitro obravnavo te problematike, poročilo ministrov pa pričakuje že kmalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.