Slovenija
5 ogledov

O lučeh zbirajo podatke

Dobavitelji in monterji luči za koprski pomol so se znašli pod drobnogledom krim Žurnal24 main
Koprska policija se ukvarja z nakupom triinpedesetih novih uličnih svetilk na koprskem pomolu. Zadeva je v predkazenskem postopku.
“Zadeva z nakupom luči na koprskem glavnem pomolu je trenutno v predkazenskem postopku, s tem sem vam povedal vse,” je za naš časopis izjavil vodja kriminalistične policije Iztok Perenič, ki je to mesto sicer zasedal le nekaj mesecev, z aprilom pa bo premeščen v Postojno.

Spomnimo, komisija za boj proti korupciji je v začetku meseca koprskemu tožilstvu predala gradivo, povezano z nakupom novih luči na glavnem pomolu, tožilstvo pa je od policije zahtevalo pridobitev določenih podatkov. Poznavalci ocenjujejo, da utegne najverjetneje slediti kazenska ovadba.

V ponedeljek so delavci italijanskega dobavitelja na luči postavljali sončne celice. Ob njihovi postavitvi decembra lani so na občini zatrjevali, da se bodo luči napajale zgolj z energijo sonca, po našem razkritju, da ne gre za avtonomna svetila, pa zdaj razlagajo, da bodo kljub kolektorjem ostale priključene na električno omrežje. Pozimi in v oblačnem vremenu se namreč ne akumulira dovolj energije za njihovo samostojno delovanje.

O menjavah pozitivno
Po podatkih koprske policije število kaznivih dejanj gospodarskega kriminala na območju Policijske uprave Koper silovito narašča.

Lani so obravnavali skoraj dvakrat več primerov kot leto prej, velik del kaznivih dejanj s tega področja ima tudi značaj koruptivnih dejanj.

Vprašanja, ali je zaradi pogostih menjav v vodstvu koprskih kriminalistov v zadnjem letu kriminalistični policiji še težje delati, vodja koprske policijske uprave Božidar Štemberger včeraj ni komentiral.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.