Slovenija
21 ogledov

O najemu so skrivnostni

Ric Jerca Božič Kranjec
Prostori Rica. Zaradi najemne pogodbe Zares zahteva izredno sejo. Selitev zamuja.

"Najemna pogodba za nove prostore Razvojno-izobraževalnega centra Novo mesto (Ric), ki jo je sklenila občina, je javni dokument, ki nam bi ga morali pokazati," je prepričan Franci Beg, mestni svetnik 
Zaresa.

Zaradi ravnanja župana Alojzija Muhiča in občinske uprave, ki po Begovih besedah že več kot tri mesece svetnikov ne želita seznaniti z okoliščinami sklenitve pogodbe, je vložil predlog za sklic izredne občinske seje na to temo.

 

26 tisoč na mesec

Mesečna najemnina rumene stavbe v sklopu Tuševega nakupovalnega centra naj bi, kot nam je povedal Beg, stala dobrih 26 tisoč evrov. Ric naj bi se v nove prostore preselil že ta september, a Meta Gašperšič, direktorica Rica, pravi, da selitve zaradi preurejanja prostorov pred januarjem gotovo 
ne bo.

Seje ne bo

Zahtevane izredne seje, kot so nam povedali v kabinetu župana, ne bo, saj zanjo niso izpolnjeni vsi formalni pogoji. Kot naštevajo, k zahtevi ni priloženo gradivo, pojasnila so podali že na julijski seji, pojasnilo o novih prostorih pa so posredovali tudi nadzornemu svetu mestne občine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.