Slovenija
23 ogledov

O nedolžnosti bivše ministrice še ne bo sodbe

Katarina Kresal Nik Rovan
Upravno sodišče se je v zvezi s primerom nekdanje notranje ministrice Katarine Kresal izreklo za nepristojno in tako zavrnilo presojanje v zvezi z domnevno korupcijo. Ministrica je tožbo vložila proti mnenju protikorupcijske komisije o NPU.

Zdaj že nekdanja ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je odstopila prav zaradi načelnega mnenja protikorupcijske komisije, ki je pri najemu stavbe Nacionalnega preiskovalnega urada ugotovilo elemente korupcije. Tedaj je sicer njihovo mnenje spoštovala, a se z njim ni strinjala.

Katarina Kresal je na upravno sodišče vložila tožbo proti temu mnenju, a je sodišče tožbo zavrnilo. Kot v sredini tiskani izdaji piše Dnevnik, se je sodišče izreklo za stvarno nepristojno in je primer odstopilo v reševanje okrajnemu sodišču v Ljubljani.

Bivša ministrica se bo v zvezi s tem pritožila na vrhovno sodišče, še piše Dnevnik.

Sicer pa po navedbah časnika, ki citira Katarino Kresal, sklep o nepristojnosti in odstopu v reševanje drugemu sodišču še ni pravnomočen. Nekdanja ministrica meni, da je odločitev napačna. Na drugi strani pa so z odločitvijo upravnega sodišča zadovoljni pri protikorupcijski komisiji, kjer so sodišče k zavrnitvi predhodno tudi pozvali.

Komentarjev 1