Slovenija
16 ogledov

O novi pogodbi 
še molčijo

 Na dnevnem redu včerajšnje seje študentskega zbora ni bilo pogodbe z direktorje Žurnal24 main
Šoul. Podmladki so proti visoki plači direktorja.
Eden več, drugi manj
Številke. Direktor mariborske študentske organizacije ima mesečno plačo 6.419 evrov bruto (april 2011), plačajo mu do sto evrov za stroške službenega mobilnega telefona, odpravnina zanj pa ni predvidena. Precej manj na mesec dobi direktor primorske organizacije Sebastjan Kokl, in sicer 2.500 evrov bruto. Drugih dodatkov, odpravnin ali variabilnega dela plače nima.

Ljubljana. “Prvotno predlagana plača se nam zdi nemoralna in vredna vsega obsojanja,” o plačilu direktorja Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (Šoul) Roka Sotlarja menijo v Slovenski demokratski mladini. Sotlar naj bi namreč na mesec dobival 5.800 evrov bruto, vendar študentski zbor pogodbe ni sprejel. Kdaj bodo pripravili novo pogodbo in ali so pripravljeni znižati predlagano plačo direktorja, predsednik organizacije Marko Hozjan ni povedal. “O vsebini pogodbe bodo potekala vnovična usklajevanja. Dokler proces ni zaključen, vsebine in nadaljnjih postopkov ni mogoče 
komentirati,” je pojasnil.

Podmladkom se zdi previsoka
Da je prvi predlog plače previsok, pravijo tudi v Mladi liberalni demokraciji in Mladem forumu SD. “Dejstvo, da Šoul za plače in honorarje namenja tretjino svojega proračuna, postavlja pod vprašaj smiselnost in namembnost porabe sredstev, ki jih z delom organizaciji tako rekoč zaslužijo študentje in dijaki,” je dejal Borut Cink, predsednik podmladka LDS. Po mnenju Marka Kastelica, predsednika podmladka SD, pa v oči poleg višine plače bodejo preostale sprva predlagane bonitete direktorja Šoul. Kot pravi, bi bila za začetek plača 3.500 evrov bruto povsem dovolj, za uspešno delo pa bi nato lahko dobil manjšo nagrado. “Žal smo bili v preteklosti že velikokrat priča neekonomični porabi študentskega denarja, in tudi to pot je žal enako,” je dodal.

Zaradi nestrinjanja z načinom študentskega organiziranja v Mladi Sloveniji predlagajo spremembo zakona o skupnosti študentov. Želijo si, da bi bilo članstvo študentov v Študentski organizaciji Slovenije prostovoljno; s študentskim delom bi jo tako financirali le tisti, ki bi tako želeli.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.