Slovenija
23 ogledov

O patriah najverjetneje na sodišču

patria, oklepniki, osemkolesniki Barbara Bradač
Pogodba. Obrambni minister bi rad sporazumno prekinitev pogodbe. Rotis: To bomo težko izpeljali.

Osemkolesniki. Ministrstvo za obrambo (Mors) in finska Patria se še vedno pogajata o pogodbi za nakup oklepnikov. Obrambni minister Aleš Hojs si želi, da bi pogodbo prekinili sporazumno. Še pred nekaj meseci je sicer poudaril, da bi vojska potrebovala vsaj še 20 vozil.

Finci so po naših informacijah zadržani. “Mi smo takemu sporazumu naklonjeni, a se bojim, da tega ne bomo izpeljali,” je na naše vprašanje, kaj pričakuje od pogajanj, odgovoril Ivan Črnkovič iz družbe Rotis, ki je Patrio zastopala na razpisu za dobavo oklepnikov. “Vsak ima svoj račun za škodo zadaj, in ko bomo vsi to dali na mizo, dvomim, da se bomo sporazumeli,” je povedal in poudaril: “Rotis je sporazumu naklonjen. Mi imamo že zdaj veliko izgubo. Če se Patria in Mors ne sporazumeta ter gre zadeva na sodišče, bodo stroški še višji.”

Odločitev bo padla kmalu

Na Morsu upajo, da se jim bo s Finci uspelo dogovoriti do začetka poletja.

Črnkovič je povedal, da bi morala biti odločitev znana že konec tega meseca: “Zdaj čakamo, da dobimo še eno pismo iz Finske. Posredovati ga moramo ministrstvu. Takrat se bomo usedli in videli, ali se zadeva lahko izpogaja ali ne.”

Komentarjev 2
  • mirko 13:46 27.maj 2012.

    Kako si mogel pri izbiri svojega nadimka tako zadet ?!

  • izRODEk 08:57 27.maj 2012.

    Problem je, kar bi morali vsi, ki so se na patriah okoristili s podkupninami, denar vrniti, da bi se izšlo za prekinitev pogodbe. A je SDS svoj delež že zapravil za podkupovanje medijev, pošast janša pa zida bolnico v avstraliji ...prikaži več in tudi dvomim, da mu bo brat rajko dal kaj nazaj..Romi, ki vas kličejo cigani in vas zmerjajo, da ste tatovi, prišel je ključen trenutek v vaši zgodovini: Poslej se ne reče več, da kradeš kot cigan ampak, da kradeš kot janša! :)))