Slovenija
34 ogledov

O poljubih in dotikih

Žurnal24 main
Obtoženi. Popovič na včerajšnjem zaslišanju Pogorevcu: Kakšen lažnivec ste!

Kazenska tožba. Konec januarja bo predvidoma znano, ali bo ljubljansko sodišče koprskemu županu Borisu Popoviču prisodilo največ pol leta zapora ali pa denarno kazen, ki mu grozi, ker naj bi užalil nekdanjega šefa policije Marka Pogorevca.

Popoviču sodijo, ker je med volilno kampanjo pred izvolitvijo novega predsednika države oktobra 2007 v dveh časopisnih intervjujih Pogorevca označil za “bandita in največjega negativca v državi”. “S tem sem izrazil le politično stališče, kot predsednik stranke Slovenija je naša. Med predsedniško kampanjo sem javno povedal, da Lojzeta Peterleta ne podpiram,” je včeraj na obravnavi sodniku pojasnjeval Popovič.

“Obljubil, da ne bo tožil”
Pogorevc, takrat član Peterletovega štaba, je vložil odškodninsko in nato še kazensko tožbo, čeprav naj bi se s Popovičem po izrečenih spornih besedah pobotala. “Po tej izjavi sem se dvakrat srečal s Pogorevcem. Poleg pa sta bila tudi Pavle Rupar in Lojze Peterle. Pogorevc mi je dal roko in dogovorila sva se, da me ne bo tožil,” je po včerajšnjem besednem dvoboju, ki se je med njima vnel sredi zaslišanja Pogorevca, dodal Popovič.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.