Slovenija
20 ogledov

O Rotniku v enem mesecu

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Pisna sodba o (ne)zakonitosti razrešitve nekdanjega direktorja Teša Uroša Rotnika v roku enega meseca.
Preberite še: Pingpong z odpravnino

"Ko sem pristopil na sejo nadzornega sveta, ki je potekala v Ljubljani in ne na sedežu Teša, me je predsednik nadzornega sveta Djordje Žebeljan seznanil, da spreminja dnevni red tako, da umika obravnavo predlogov, zaradi katerih je bila seja sklicana in da bo nadzorni svet obravnaval zgolj odpoklic in imenovanje direktorja družbe. Temu sem odločno in kategorično nasprotoval in sem sejo protestno zapustil," po navedbah STA pravi član nadzornega sveta Teša Franc Rosec, ki je danes na celjskem okrožnem sodišču izpodbijal razrešitev Uroša Rotnika.

Rosec meni, da je bila Rotnikova razrešitev nezakonita, ker točka ni bila napovedana ob sklicu seje, medtem ko v odvetniški družbi Čeferin, ki zastopa Teš, ocenjujejo, da zakon predvideva le možnost izpodbijanja sklepov skupščine določene družbe. Sodnik Dušan Erjavec, ki je vodil obravnavo, se je odločil za pisno sodbo, ki jo bo po navedbah agencije napisal v enem mesecu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.