Slovenija
27 ogledov

O sedežu NPU še ta mesec

Nacionalni preiskovalni urad Boštjan Tacol
Preiskovalci. Vlada bo še pred volitvami prejela predloge, kam naj jih preseli.

Odstop. Vlada odhajajočega predsednika Boruta Pahorja bo lahko predvidoma še pred volitvami odločila, kako naj država odpove najemno pogodbo za obstoječe prostore policijskega Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), napovedujejo na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ).

"MNZ pripravlja ustrezna gradiva za vlado glede uresničitev priporočil računskega sodišča (RčS). Gradiva bodo pripravljena in poslana na vlado še novembra," pojasnjujejo na ministrstvu, ki ga začasno vodi Aleš Zalar, odkar je njegova predhodnica Katarina Kresal položaj nepreklicno zapustila zaradi očitkov RčS in Komisije za preprečevanje korupcije, da je država od podjetja Igorja Jurija Pogačarja, znanca Kresalove, negospodarno najela prostore na ljubljanski Dimičevi ulici, kjer trenutno še delujejo preiskovalci NPU.

Iščejo nove preiskovalce

Medtem naj bi policija v svojih vrstah pred dnevi začela iskati in vabiti nove preiskovalce v NPU. Posebno iskani naj bi bili ljudje, ki so dovolj dobro strokovno usposobljeni v računalniški kriminaliteti in forenziki. Izbranci bi menda opravljali delo preiskovalca z nazivom višji kriminalistični inšpektor, pri čemer naj bi bilo zaželeno, da imajo vsaj štiri leta delovnih izkušenj. Policisti, ki bi želeli tako napredovati med elitne preiskovalce, imajo za to menda čas do sredine tega meseca.

Zanimanje menda je

Zanimanje za menjavo delovnega mesta znotraj policije je po naših informacijah precejšnje. Posamezniki naj bi se za službe na NPU odločali predvsem zaradi ponujenega plačila. Najslabše plačani preiskovalec na NPU, ki preiskuje najtežje oblike gospodarskega in organiziranega kriminala v državi, trenutno prejema dobrih tisoč sto evrov neto plače, kar je okoli 300 evrov več, kot je prejemajo kriminalisti na preostalih policijskih upravah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.