Slovenija
15 ogledov

O slovenskem ozemlju ne more razsojati mednarodno sodišče

Zavod 25. junij se zavzema za ohranitev neomejenega dostopa Slovenije na odprto morje, ohranitev celotnega slovenskega ozemlja in morja, ki je bilo na dan osamosvojitve, 25.6. 1991, nesporno slovensko, ohranitev in utrjevanje slovenske kulture in jezika, ohranitev najbolj kakovostnega in strateško najbolj pomembnega slovenskega premoženja v slovenskih rokah.

Ozemlje Republike Slovenije je na dan osamosvojitve, dne 25.6.1991 med drugim obsegalo:

Celotni Piranski zaliv s statusom notranjih morskih voda na podlagi zgodovinskega naslova in drugih posebnih okoliščin (ribolov, gospodarska in ekološka celovitost itd.) kot teritorialno morje Republike Slovenije.
Teritorialni izhod na odprto morje z epikontinentalnim pasom, določenim po Osimskem sporazumu kot morska meja med Republiko Slovenijo in z Republiko Italijo do točke T 5 na zahodni strani in črto med Savudrijskim rtom in točko T6 na vzhodni strani.
Območje k.o. Sečovlje južno od reke Dragonje v velikosti 113 ha z zaselki Mlini, Škrilje, Bužini in Škodelin.
Sedem gozdnih parcel pod Snežnikom v k.o. Snežnik v velikosti 70 ha.
Celotno območje k.o. Sekuliči v skupni izmeri 335 ha.
Celotni levi breg reke Mure z razmejitvijo na sredi reke Mure.

Po letu 1991 pa so se vrstile številne kršitve - Hrvaška si je prisvajala slovensko ozemlje in morje.

Kljub temu, da so v skladu z Ustavo in zakoni državni organi dolžni izvajati pristojnosti na celotnem ozemlju Republike Slovenije, pa nekateri pristojni organi dokazano niso izvajali in ne izvajajo svojih pristojnosti.

O predaji slovenskega državnega ozemlja in morja tuji državi se noben nosilec državnih funkcij nima pravice z nikomer pogajati, niti to ne more biti predmet mednarodne arbitraže ali predmet odločanja na mednarodnem sodišču.

Več informacij na www.25junij.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.