Slovenija
15 ogledov

O Šrotovih navodilih Markešu

"Informacija o dogodkih na kosilu 8. maja 2008, ki sem jo posredoval kolegom na Žurnal24 main
Tednik Mladina piše, da je prvi mož Pivovarne Laško Boško Šrot od odgovornega urednika Dela Janeza Markeša zahteval, naj Delo podpre Boruta Pahorja. Šrot pisanje tednika zanika.
Tiskovni predstavnik Pivovarne Laško Jure Struc je povedal, da predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot zanika pisanje tednika Mladina, da je na kosilu v Pivovarni Union od odgovornega urednika Dela Janeza Markeša zahteval, naj Delo podpre Boruta Pahorja in začne "rušiti" Janeza Janšo. Janez Markeš pa pravi, "da vse piše v časopisih". Predsednik SD Borut Pahor je povedal, da z navedbami, ki naj bi bile izrečene na omenjenem kosilu, "nima nič". Prav tako se ne spomni, da bi se z Andrijano Starina Kosem sploh kdaj srečala, še manj pa pogovarjala o tem, da bo Delo podprlo njega in njegovo stranko. Z Boškom Šrotom se je nazadnje pogovarjal takrat, ko je Šrot izstopil iz SD.

Tudi Janez Markeš zadeve ni želel podrobneje komentirati. Dejal je le, da je "vse, kar je bilo, zapisano v današnjih časopisih". Vsi drugi udeleženci sestanka pa so bili nedosegljivi.

Na sestanku o odstavitvi Markeša

Osmega maja so po navedbah tednika Mladina v prostorih Pivovarne Union skupaj obedovali odgovorni urednik Dela Janez Markeš, odvetnik Pivovarne Laško Stojan Zdolšek, direktor uprave Dela Peter Puhan, predsednica nadzornega sveta Andrijana Starina Kosem in predsednik uprave pivovarne Boško Šrot. Slednji naj bi Markešu dejal, da "je treba podpreti Pahorja in rušiti Janšo".

 
 

Dajem javno zavezo, da Dela ne bom zlorabljal za svoje zasebne potrebe ali za potrebe skupine Pivovarna Laško.

Boško Šrot, v Sobotni prilogi 22. 12. 2007

 
Šrotovi zahtevi naj bi pritrdila Starina Kosmova, Zdolšek pa naj bi začudeno dejal, da je bil Markeš za odgovornega urednika predlagan z obljubo, da ne bo sprejemal političnih navodil. Šrot naj bi to odvrnil: "Vzamem svojo besedo nazaj."

Mladinine navedbe je že zanikal Jure Struc, tiskovni predstavnik Pivovarne Laško. Markeš je sporočil, da vse piše v medijih. Vsi drugi udeleženci domnevnega sestanka se na pisanje Mladine še niso odzvali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.