Slovenija
180 ogledov

O tem Slovence 'firbec matra'

računalnik internet splet Boštjan Tacol
Spletni brskalnik Google je objavil seznam najbolj iskanih vsebin na spletu.

Poleg seznama desetih najbolj priljubljenih iskanj so objavili tudi sezname najbolj iskanih dogodkov, oseb, glasbenikov, filmov in zabavnih televizijskih vsebin. Na vrhu seznama najbolj priljubljenih iskanj je Luka Dončić. Sledijo mu padec Berlinskega zidu, pesem Evrovizije, Ema ter Evropske volitve. 

Luka Dončić je tudi na vrhu seznama oseb, ki so jih uporabniki spletnega brskalnika v Sloveniji največkrat iskali. Na drugem mestu je Wanda Rutkiewicz, na tretjem mali Kris, sledita še Bradley Cooper in Primož Roglič

Wanda Rutkiewicz je poljska alpinistka, ki je umrla leta 1992. Kot je razvidno iz podatkov o iskanju, ki jih je zbral Google, smo Slovenci o njej poizvedovali oktobra. Razlog za to najverjetneje tiči v tem, da je bila Wanda Rutkiewicz 16. oktobra letos predstavljena na Google Doodle. 

Slovence so letos najbolj zanimali pesem Evrovizije, Ema, Evropske volitve, pust ter Dirka po Italiji. 

Med glasbeniki je bilo največ zanimanja za Madonno, Davida Amara, Billie Ellish, skupino Queen in Borisa Kopitarja. Na prvem mestu v kategoriji filmi je Joker, ki mu sledijo Nekoč je bilo ... v Hollywoodu, Bohemian Rhapsody, Čarovnik iz Oza ter Maščevalci: Zaključek. Med zabavnimi televizijskimi vsebinami je na prvem mestu serija Igra prestolov, sledijo Černobil, Znan obraz ima svoj glas, Kmetija ter Lepotica in zver. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.